Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

K. Baublio ir N. Dangvydės poezijos knygos „Sirenos ir vienaragiai“ pristatymas

2024 m. balandžio 10 d. 18.30 val. – 20.00 val.

Balandžio 10 d. 18.30 val. Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka maloniai kviečia į Karolio Baublio ir Neringos Dangvydės poezijos knygos „Sirenos ir vienaragiai“ pristatymą.

„Tai knyga, kurią nėra lengva įvardyti tradicinėmis kategorijomis. Ji brandinta ne vienerius metus bendraujant, diskutuojant, dalijantis mintimis, idėjomis, nuojautomis, ateities planais. Retai kada literatūros autoriai mėgsta dalytis autoryste, tačiau man galimybė kurti, diskutuoti, mąstyti kartu su Neringa Dangvyde (1975–2020) buvo didelė dovana“, – sako poetas K. Baublys. 

Knygos eilėraščiai sąmoningai neskirstomi pagal autorystę, tarytum sumėtant pėdas, vedžiojant skaitytoją už nosies, žaidžiant su juo – ar skaitytojas atspės, kurį tekstą parašė Neringa, o kurį – Karolis?

Poetė ir literatūrologė Ieva Rudžianskaitė sako: „Sirenos ir vienaragiai“ – intertekstuali kinematografiškų eilėraščių knyga, kurioje autoriai, savotiškai perrašydami mitus, atskleidžia žmogaus vidinės ir išorinės tikrovės daugialypumą. Karolio Baublio ir Neringos Dangvydės pasitikėjimas graikų ir romėnų mitologija, žongliravimas kultūriniais ženklais nėra betikslis žaidimas, veikiau aiškinamasi, kas yra žmogus, ką reiškia puoselėti santykį su kitu asmeniu, kokią įtaką mums daro visuomenėje vyraujantys stereotipai. Be to, interpretuojami simboliai, mitai ir kultūriniai ženklai leidžia prisiliesti prie skaudžių ir svarbių įvykių, primindami, kad jokiu būdu nenuvertintume vaizduotės ir įstabių, tarp realybės šukių mirgančių poezijos šešėlių.“   

Pristatyme dalyvaus knygos bendraautoris poetas Karolis Baublys, poetė Aušra Kaziliūnaitė, literatūros kritikė Virginija Cibarauskė ir menotyrininkė, poetė Laima Kreivytė. Renginį moderuos leidyklos „Kauko laiptai“ atstovė I. Rudžianskaitė.

Renginys skirtas visiems, besidomintiems šiuolaikine lietuvių literatūra ir jos tendencijomis.

Viršelyje – Daivos Kairevičiūtės piešinys „Sufi“.

Trumpai apie renginį

Data
balandžio 10 d.
Laikas
18.30 val.
Vieta
Renginių erdvė, III a., 305 kab.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Trukmė
1,5 val.
Svarbu
renginyje gali būti fotografuojama ir (arba) filmuojama
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“