Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2015 m. gruodžio 1 d.

Tiesioginė transliacija „ATSAKINGAS SKAITYTOJAS. „Mąstau. Rūšiuoju. Gyvuoju!” bibliotekose”

Gruodžio 1 d. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos ministudijoje įvyko jau antroji tiesioginė transliacija iš ciklo „ATSAKINGAS SKAITYTOJAS. „Mąstau. Rūšiuoju. Gyvuoju!“ bibliotekose“. Jos metu Elektronikos platintojų asociacijos (EPA) socialinių projektų vadovė Laura Vanagienė paskelbė projekto „Mąstau. Rūšiuoju. Gyvuoju!” bibliotekose“ rezultatus ir projekto laimėtojus.

Pirmosios vietos laimėtojais tapo Klaipėdos viešoji I. Simonaitytės biblioteka – biblioteka ir jos bendruomenė surinko net 175 kg baterijų ir mobiliųjų telefonų atliekų. 2 vieta atiteko Ukmergės rajono savivaldybės Vlado Šlaito viešajai bibliotekai, kuri surinko 86 kg baterijų ir mobiliųjų telefonų. Tračiąją vietą užėmė Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka, surinkusi 69 kg baterijų ir 1,5 kg mobiliųjų telefonų atliekų. Laimėjusios bibliotekos gaus sėdmaišius ir staliuką laisvalaikio zonai bei žurnalo prenumeratą.

Transliacijos metu Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos ministudijoje lankęsis Elektronikos platintojų asociacijos vadovas Linas Ivanauskas taip pat diskutavo apie tai, ką bibliotekoms daryti pasibaigus projektui ir kur dėti visas kitas susidariusias elektronines atliekas. L. Ivanauskas transliacijos žiūrovams papasakojo apie naują EPA programėlę „Rūšiuoklis“, kuri ne tik informuoja apie legalių elektros ir elektronikos rūšiavimo aikštelių vietas, bet ir leidžia nemokamai užsisakyti prietaisų išvežimą iš namų gyventojams patogiu metu.  

Transliacijos įrašas: