Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. rugsėjo 19 d.

Tiesioginė transliacija „Propaganda: kas tai yra ir kaip atpažinti?“

Kas iš tiesų yra propaganda? Kokiomis priemonėmis ji vykdoma? Šį spaudoje dažnai girdimą, bet retai išsamiai nagrinėjamą reiškinį rugsėjo 13 d. vykusioje tiesioginėje transliacijoje „Propaganda: kas tai yra ir kaip atpažinti?“ pristatė renginyje dalyvaujantys specialistai. Tiesioginė transliacija internetu vyko iš Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos TV studijos.

Susidomėjusius šia tema su propagandos reiškiniu supažindino Rytų Europos studijų centro direktorius Linas Kojala ir Rytų Europos studijų centro analitikas dr. Laurynas Kasčiūnas. L. Kojala apibūdino pagrindinius propagandos bruožus ir tikslus ir pristatė septynias pagrindines poveikio darymo priemones, naudojamas siekiant paveikti visuomenės nuomonę. Dr. L. Kasčiūnas nurodė esminį skirtumą tarp Rytų ir Vakarų propagandos, analizavo konkrečius Kremliaus propagandos Lietuvoje ir Ukrainoje pavyzdžius ir atsakė į žiūrovų užduotus klausimus.

Tai pirmoji transliacija iš ciklo „Lietuvos gyventojų informacinio saugumo link“, rengiamo asociacijai „Langas į ateitį“ įgyvendinant projektą, kurį iš dalies finansuoja Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministerija.

Kviečiame žiūrėti transliacijos įrašą: