Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. balandžio 10 d.

Seminaras „Vaikų ir paauglių literatūra Lietuvoje 2016 metais“

Nacionalinėje bibliotekoje vyks seminaras iš renginių ciklo „Pokalbiai apie vaikų literatūrą“, kuriame bus aptarta praėjusiais metais išleista vaikų ir paauglių literatūra. Šiemet šis seminaras pirmą kartą atskirtas nuo Vaikų knygos dienos minėjimo ir truks visą dieną. Renginys skirtas visiems, besidomintiems vaikų literatūra, dirbantiems vaikų literatūros srityje, bibliotekose, švietimo įstaigose, leidyklose ir kt.

Seminare pranešimus apie vaikų literatūros leidybą ir vaikų bei paauglių skaitybą, lietuvių autorių ir verstines knygas pristatys Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento specialistai ir vaikų literatūros tyrinėtojai iš kitų institucijų.

Antroje seminaro dalyje dalyviai turės progą susipažinti su vaikų literatūros kūrėjais, kurių darbai 2016 m. pripažinti reikšmingiausiais. Renginyje dalyvaus P. Mašioto premijos laureatė Ilona Ežerinytė, antrosios premijos laimėtojas Tomas Dirgėla ir Susanos Kreller knygą „Drambliai nematomi“ išvertusi Rūta Jonynaitė.

Renginys vyks balandžio 12 d. 10 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) Konferencijų salėje (V a.). Organizatorė – Nacionalinė biblioteka. Parneris – Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (angl. International Board on Books for Young People, IBBY) Lietuvos skyrius. Rėmėjos – Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.

Registracija į renginį baigta, tačiau dalis pranešimų bus filmuojami – vėliau jų įrašus bus galima žiūrėti per Nacionalinės bibliotekos „YouTube“ kanalą.