Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. liepos 9 d.

Liepos 20 d.: orientacinis žaidimas „Literatūriniai Palangos spąstai“

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Palangos vasaros skaitykla kviečia visus turiningai praleisti laiką su šeima, draugais ar kolegomis ir pažaisti literatūrinį orientacinį žaidimą kurorte prie jūros.

Palangos mieste rasime ne vieną žymų žmogų, kuris čia gyveno, mokėsi ar tiesiog lankėsi. Ne vienas poetas sukūrė eilėraštį įkvėptas Palangos ir Baltijos jūros grožio. Dalyviai spręs įdomias ir smagias užduotis, susijusias su literatūros veikėjais, rašytojais, istorinėmis asmenybėmis, ir sužinos įdomių faktų apie Palangą.

Žaidimas vyks dviem maršrutais: dviratininkų ir pėsčiųjų. Bus galima patiems pasirinkti, kokiu būdu įveikti parengtas užduotis. Literatūrinio orientacinio žygio dalyviams reikės dviračio arba miklių kojų, rašymo priemonės, mobiliojo įrenginio su internetu (telefono arba planšetinio kompiuterio).

Taip pat svarbu nepamiršti saugumo reikalavimų: nepilnamečiams dviratininkams privalomi šalmai, komandoje turi būti bent vienas pilnametis asmuo, visi žaidėjai, dalyvaudami renginyje, privalo laikytis dviratininkams ir pėstiesiems galiojančių kelių eismo taisyklių.

Geriausiai pasirodžiusios komandos bus apdovanotos Nacionalinės bibliotekos įsteigtais prizais.

Laukiame intelektualių ir sportiškų poilsiautojų Palangos vasaros skaitykloje.

Trumpai apie renginį

Data liepos 20 d.
Laikas 18.00–18.15 val. registracija ir instruktažas,  18.15 val. – startas
Vieta Palangos vasaros skaitykla, Vytauto g. 72
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas laisvas, nemokamas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“