Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. rugpjūčio 27 d.

Darbo vieta – Nacionalinės bibliotekos Bendradarbystės erdvėje

Nuo vaikystės biblioteka daugeliui – magiška vieta. Turbūt prisimenate, kaip nardėte tarp knygų lentynų ir, netyčia suradę įspūdingą viršelį, su nekantrumu ieškodavote ramaus kampelio, kad galėtumėte pasinerti į knygoje tūnančią pasaką. Vaikystė prabėgo, įpročiai pasikeitė. Augote jūs, augo ir biblioteka. Šiuo metu Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka laukia bičiulių, kurie pasiruošę rimtam darbui Bendradarbystės erdvėje ir nori tapti įvairialypio bibliotekos gyvenimo dalimi.

Jei esate nuotolinis darbuotojas – klajoklis, kuris, lakstydamas po sostinės džiungles, po pažastimi spaudžia nešiojamąjį kompiuterį, rankoje gniauždamas sąrašą „Šiandienos darbai“, ieško tinkamos darbo vietos, kviečiame užsukti į knygų šventovę. Be nuolatinės darbo vietos (stalo, kėdės, belaidžio interneto, dokumentų lentynos, privačios rakinamos spintelės) ir įprastų biuro paslaugų (spausdinimo, kopijavimo, skenavimo, IT specialistų pagalbos, saugios ir švarios aplinkos), mes pažadame įkvepiančią erdvę. Juk visiems puikiai žinoma, kad geriausios idėjos kyla iš knygų arba tarp knygų.

Kiekvienas, įsikūręs bibliotekos Bendradarbystės erdvėje, galės užmiršti verslo susitikimus kavinėse. Nacionalinėje bibliotekoje galėsite planuoti iki 3 valandų trunkančius susitikimus susitikimų kambariuose. Bendradarbystės erdvė nėra tik darbo vieta, tai – socialinio judėjimo dalis. Dirbdami čia, turėsite galimybę bendradarbiauti su mūsų partneriais vykdydami įvairius projektus. Mes visuomet būsime pasiruošę padėti informacijos paieškos klausimais. Be mūsų pagalbos, turėsite galimybę bendrauti su aplinkui dirbančiais bendraminčiais ir megzti pažinčių tinklą, kurio dirbdami namuose taip paprastai neužmegztumėte.

Nacionalinė biblioteka rūpinasi tinkama darbo aplinka Bendradarbystės erdvėje. Tad jei atėjote į biblioteką su mažamečiais (3–7 metų) vaikais, juos mielai priims (ne ilgiau kaip keturioms valandoms) vaikų užimtumo centro „Žaisloteka“ pedagogas. Pertraukos tarp darbų metu pasiūlysime pasinaudoti „X-box“ žaidimų konsole arba už specialią kainą išgerti kavos bibliotekoje esančioje kavinėje.

Kviečiame tapti besikuriančio žinių kvartalo dalimi!

Daugiau informacijos ›