Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. gruodžio 4 d.

Gruodžio 4 d.: knygos „Kai Kaunas buvo Kaunas“ pristatymas

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir leidykla „Tyto alba“ kviečia į dr. Giedrės Milerytės-Japertienės naujos knygos pristatymą. Drauge su knygos „Kai Kaunas buvo Kaunas“ herojumi leisimės į nuotykingą ir paslaptingą kelionę po Laikinąją sostinę!

Ką valgė, kaip rengėsi, ką dirbo ir kaip pramogavo tarpukario kauniečiai? Kokias temas, gandus aptarinėjo? Kelių rūšių ledais prekiavo „Pienocentras“? Kaip atrodė ir ko mokėsi Medicinos fakulteto studentai? Kas vyko Kauno menininkų namuose?

Su istorikės G. Milerytės-Japertienės knyga „Kai Kaunas buvo Kaunas“ persikelsime į porą gražių 1938 metų vasaros dienų. Knygoje istorikė Laikinąją sostinę parodo ano meto valdininko akimis. Šis ponas į Kauną atvyksta traukiniu iš Klaipėdos sutvarkyti reikalų Finansų ministerijoje ir maloniai praleisti laiko sparčiai gražėjančiame ir modernėjančiame mieste. Drauge su juo vaikštome po miestą, einame pietauti, sutinkame seniai matytus pažįstamus ir stebime, kas vyksta Kaune. Per dvi dienas įsivaizduojamas veikėjas papasakoja Kauno istoriją ir aptaria daugybę ano meto realijų, aprašo matomos kaunietiškos kasdienybės vaizdus, prisimena praeitį ir netgi pasidalija populiariausiais gandais. Mauzoliejus ir restoranai, ministerijos ir bankai, „Pienocentras“ ir kirpykla – smalsusis valdininkas nepraleidžia nei vienos įstaigos, pro jo akis neprasprūsta nei viena smulkmena.

Renginyje dalyvaus knygos autorė istorikė G. Milerytė-Japertienė, architektūros istorikė prof. Marija Drėmaitė, istorikas Norbertas Černiauskas. Renginį ves žurnalistė Raminta Jonykaitė.

Trumpai apie renginį

Data gruodžio 4 d.
Laikas 18 val.
Vieta Renginių erdvė, III a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Organizatorė leidykla „Tyto alba“
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“