Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. vasario 13 d.

Saugesnio interneto savaitė Nacionalinėje bibliotekoje

Vasario 10–14 dienomis Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamente vyko Saugesnio interneto savaitei skirti edukaciniai renginiai.

Juose dalyvavo apie 150 moksleivių iš šešių mokyklų. Kokie interneto privalumai ir trūkumai? Ar visa informacija, aptinkama internete, yra teisinga? Kaip įdomiai leisti laiką be išmaniųjų įrenginių? Šiuos ir daugybę kitų klausimų, aktualių besinaudojantiesiems internetu, moksleiviai aptarė su bibliotekos darbuotojais. Pokalbiai svarbiomis temomis buvo papildyti smagiomis edukacinėmis veiklomis: susibūręs į komandas, jaunimas mokėsi kurti saugius slaptažodžius ir rungėsi interaktyvioje viktorinoje, tad pasitikrino žinias apie tai, kas skelbtina internete.

Vasario 11 d. daugiau nei 150 šalių minima Saugesnio interneto diena. Saugesnio interneto savaitė nebe pirmąkart organizuojama ir Nacionalinėje bibliotekoje. Per ją atkreipiamas vartotojų dėmesys į skaitmeninių technologijų iššūkius, vaikai ir jaunuoliai skatinami jomis naudotis sąmoningai.