Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. kovo 25 d.

Nacionalinės bibliotekos Skaitytojų klubas rekomenduoja

Priverstinis laikas namuose idealus gerai literatūrai. Į virtualią erdvę persikėlęs Nacionalinės bibliotekos Skaitytojų klubas rekomenduoja visiems bibliotekos bičiuliams paskaityti didžiausią atgarsį ir daugiausiai diskusijų klube sukėlusias knygas. Visas jas rasite portale www.ibiblioteka.lt. ir galite pasiskolinti nekeldami kojos iš namų.

Knygos viršelisPastaruoju metu viešojoje erdvėje ypač aktyviai aptarinėta JAV rašytojos Taros Westower memuarų knyga „Apšviestoji“ apie prigimtinę žmogaus teisę būti savimi ir matyti pasaulį tokį, kokį matai, o ne tokį, kokį matyti esi išmokyta radikaliai tikinčių tėvų. Autorė tarsi byloja: save galima sukurti iš naujo, nepaisant aplinkinių pasipriešinimo, net tėvų išsižadėjimo. Neabejotinai praplečia akiratį ir priverčia susimąstyti, kokia didelė vertybė yra laisvė rinktis.

Knygos viršelisO jei norite pasijuokti (nes juokas – ne tik rimtas dalykas, bet ir sveikas) – imkitės daugybės apdovanojimų, leidimų ir vertimų sulaukusio jau kultiniu tapusio Rimanto Kmitos  popromano „Pietinia kronikas“. Gera humoro dozė, daugelio dar atmenami laikai ir įstabioji šiaulietiška tarmė. Dėl to verta pasinerti į jauno žmogaus sąmonėjimo pasaulį. Ir įsitikinti: „treninginiai“ irgi tampa poetais filologais.

Knygos viršelis

Šypsnį sukels ar net nusikvatoti privers ir švedų žurnalisto Fredriko Backmano romanas „Gyveno kartą Uvė“, pasakojantis apie pagyvenusį bambeklį, turintį didelę širdį. Ar aplink jus negyvena panašus kaimynas? Patikėkite, jam labai norisi jūsų žmogiško dėmesio.

 

Knygos viršelis

Autobiografinių detalių persmelktas iškilus JAV rašytojo Johno Williamso romanas „Stouneris“ panardina į turtingą vienatvės ir brandžių jausmų pasaulį. Pasakojimas apie vienišo literatūros dėstytojo gyvenimą atskleidžia asmenybės vidinę jėgą, kuri nepaisant likimo smūgių daro buvimą šioje žemėje vertingą ir pakeliamą. Tai knyga apie gyvenimo ir savęs priėmimą, žmogaus orumą ir jo buvimo grožį bet kokiomis aplinkybėmis. Naujai suskambės nūdienos kontekste.

 

Knygos viršelis

Paprastesnio turinio vietnamiečių kilmės Celeste Ng romanas „Tobuli gyvenimai liesnoja skaisčiau“ leis tiesiog mėgautis tekstu, sekti siužetą ir vis užduoti sau klausimą: o kaip aš elgčiausi panašioje situacijoje? Knyga, kalbanti apie tėvų ir vaikų santykius, apie teisę būti kitokiu ir už tai sumokamą kainą.

 

Mėgaukitės saugiai gera literatūra ir būkite sveiki.