Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. kovo 27 d.

Duomenų bazės „De Gruyter“ elektroninės knygos. Komunikacijos mokslai 

Pristatome „De Gruyter“ duomenų bazės elektroninių knygų, kurias įsigijo Nacionalinė biblioteka, kolekciją. Šios knygos mūsų skaitytojams pasiekiamos iš asmeninių įrenginių. 

Norėdami elektronines knygas skaityti ne bibliotekoje, turite prisijungti nuotoliniu būdu. Vartotojo vardas – skaitytojo pažymėjimo numeris. Slaptažodžio įvesti nereikia. Prisijungus atsivers Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamų duomenų bazių sąrašas, kuriame pamatysite „Duomenų bazės De Gruyter el.knygos“. Paspaudus šią nuorodą, atsidaro „De Gruyter“ puslapis, jame ir ieškokite knygų pagal pavadinimą arba dominančią temą. 

Theories and Models of Communication / by Paul Cobley (Editor), Peter J. Schulz (Editor). – De Gruyter, Mounton, 2013. – 442 p. 

Knygoje, kurią galima laikyti įvadu į kitus komunikacijos mokslo leidinius, aprašomi komunikacijos metodai remiantis įvairiomis perspektyvomis – žmogaus raidos, ekonomikos, socialumo ir kitais. Įdomu pažvelgti į šį mokslą tiek empiriniu, tiek filosofiniu požiūriu. Autoriai pateikia pagrindinius komunikacijos apibrėžimus, iškelia šio mokslo dalyko problematiką, pristato įvairius komunikacijos teorijos kūrimo požiūrius.  

Mobile publishing / Henzler Harald, Kern Fabian. – Berlin : De Gruyter Saur, 2014. – 153 p. 

Skaitantiesiems vokiečių kalba siūlome knygą apie mobiliąją leidybą. Šiuo atveju terminas mobilusis suprantamas ne kaip leidybinio proceso mobilumas, o kaip leidyba, pritaikyta mobiliesiems įrenginiams. Šis procesas pakeitė ir suformavo naują rinkos sritį, o debesų kompiuterija įgalino turinį pateikti naujose platformose. Nuolat besikeičiantys mobilieji įrenginiai ir gamybos priemonių prieinamumas skatina ir tiekėjų skaičiaus augimą. Knygos autorių manymu, paraleliai vystant tradicinę ir mobiliąją leidybą skaitytojai skatinami pasirinkti, kokia forma naudotis. 

Thinking for a living / Kenneth Megill. – Berlin ; Boston : De Gruyter Saur, 2013. – 193 p. 

Knyga, kvestionuojanti mūsų įsitikinimus apie informacijos specialisto vaidmenį šiuolaikiniame pasaulyje ir pasakojanti, kaip tapti ateities informacijos darbuotojais, įveikti vis naujus profesijos iššūkius. Autoriai vysto žinių kultūros ir informacinio darbo idėją, kuomet svarbu tampa ne tik kaupti, bet ir dalintis informacija. 

Daugiau „De Gruyter“ leidyklos knygų rasite čia

Likite namuose ir saugiai naudokitės elektroniniais ištekliais nuotoliniu būdu.