Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. kovo 31 d.

Duomenų bazėje „Taylor & Francis Group“ – knygos socialinių mokslų temomis

Karantino metu rekomenduojama kuo mažiau kontaktuoti su kitais žmonėmis, tačiau juk yra duomenų bazės! Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka savo vartotojams gali pasiūlyti įsigytas viso teksto elektronines knygas socialinių mokslų temomis, jos pateikiamos duomenų bazėje Taylor & Francis Group. Kaip naudotis elektroniniais ištekliais nuotoliniu būdu, rasite čia. Pristatome leidinius ekonomikos, finansų specialistams, studentams, mokslininkams ir plačiajai visuomenei, besidominančiai šia tema.

Knygos viršelisRobert Irons „The fundamental principles of finance

Esminių finansinių įgūdžių poreikis niekada nebuvo toks aktualus kaip šiuolaikinėje pasaulio ekonomikoje. Suvokus principus, lengviau išsiaiškinti, kaip praktiškai nustatyti įvairių finansinių investicijų vertę ar vertės pokyčius. Priimdami strateginius sprendimus, tai daro privatūs asmenys, smulkusis verslas ir korporacijos. Autorius siūlo naują ir novatorišką požiūrį į įmonių finansus, kapitalo rinkas, finansų valdymą. Jei jūs turėsite supratimą apie finansus ir jo principus, tuomet galėsite efektyviai priimti ir finansinius sprendimus.

Knygos viršelis„Financial mathematics, volatility and covariance modelling“

Šioje knygoje pateikiama naujausia informacija apie pažangiausiai taikomus finansų ekonometrijos metodus, apimančius įvairias sritis: matematikos, tikimybių, tarptautinės makroekonomikos. Nagrinėjama neseniai įvykusi finansinė krizė, padidėjęs neapibrėžtumas bei nepastovumas ir pasiūlytas alternatyvus požiūris į šias problemas. Aptariamas finansinio kintamumo ir kovariacijų modeliavimas, nagrinėjami pasiūlymai, kaip spręsti naujausius pokyčius finansų ekonometrijoje.

Knygos viršelisLivio Stracca „The economics of central banking“

Leidinyje rasite išsamią centrinių bankų analizę ir jų vaidmens ekonomikoje apžvalgą. Pateikiama informacija: nuo pinigų teorijos, istorinės bankų patirties, kad būtų galima geriau suvokti šiuolaikinę bankininkystę, iki problemiškesnių klausimų, kurie svarstomi akademiniuose ir finansų rinkos sluoksniuose. Neturintiems specialių žinių apie centrinius bankus ar pinigų ekonomiką, knyga leis geriau suprasti dabartinius iššūkius. Ji skirta plačiajai visuomenei, pagrįsta naujais akademiniais tyrimais ir samprotavimais apie galimą centrinių bankų raidą, aptariant ne tik jų status quo, bet ir išnykimo perspektyvą.

Susidomėjusiems šia ir kitomis temomis „Taylor & Francis Group“ knygų rasite čia.