Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. gegužės 13 d.

Duris atvėrė Muzikos ir vizualiųjų menų skaitykla

Palaipsniui švelnėjant karantino sąlygoms, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka vėl kviečia lankytojus naudotis įprastomis paslaugomis ir galimybėmis dirbti bei mokytis. Nuo gegužės 12 d. jau atverta didžioji dalis skaityklų (išskyrus Vaikų ir jaunimo literatūros bei Periodikos skaityklas), kuriose galima naudotis kompiuterizuotomis darbo vietomis. Viena iš jų – Muzikos ir vizualiųjų menų skaitykla. Tai specializuota erdvė, kurioje kaupiama ir teikiama informacija menų temomis bei yra įrengtos kompiuterizuotos darbo vietos su garso ir vaizdo redagavimo programine įranga.

Atnaujinus skaityklos veiklą šiuo metu teikiamos tokios paslaugos:

  • informacijos konsultanto pagalba (parenkant medžiagą studijoms ir tyrimams, naudojantis elektroniniais katalogais, teikiant bibliografines užklausas ir kt.);
  • nemokamas internetas;
  • galimybė naudotis kompiuteriais, kuriuose įdiegta įvairi programinė įranga:
    • garso ir vaizdo redagavimo programinė įranga („Adobe“ paketas, „Pixelmator“);
    • natografijos programa „Sibelius“;
    • muzikos kūrimo programa „Garage Band“ (lankytojų prašoma naudotis asmeninėmis ausinėmis).

Karantino laikotarpiu skaityklos paslaugos teikiamos su apribojimais ir dėl saugumo lankytojams keliami specialūs reikalavimai. Prieš atvykstant į biblioteką prašome susipažinti su svarbiausia informacija.

Muzikos ir vizualiųjų menų skaitykla atvira darbo dienomis nuo 10 iki 19 val., savaitgaliais – nuo 10 iki 18 val. Ją rasite Nacionalinės bibliotekos V a. (508 kab.). Informacija suteikiama el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..