Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. gegužės 20 d.

Standartai jau pasiekiami ir Nacionalinės bibliotekos vartotojams

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka savo vartotojams pristato naują paslaugą – elektroninę prieigą prie visų Lietuvos turimų standartų, o tai yra daugiau kaip 60 tūkstančių leidinių.  

Nacionalinė biblioteka, siekdama plėsti elektroninių paslaugų spektrą, su Lietuvos standartizacijos departamentu pasirašė sutartį dėl galimybės nemokai skaityti visus Lietuvoje esamus standartus bei kitus leidinius, kuriuose pateikiama geriausia informacija apie tarptautinę patirtį, inovacijas ir galimybes jas pritaikyti savo praktikoje. Iki šiol nemokamai skaityti standartus buvo galima tik Lietuvos standartizacijos departamento skaitykloje.

„Bendradarbiavimas su Lietuvos standartizacijos departamentu – svarbus žingsnis, siekiant optimizuoti Nacionalinės bibliotekos veiklas bei procesus, taip pat džiaugiamės galėdami savo skaitytojams pasiūlyti daugiau kokybiškų ir aktualių elektroninių informacijos išteklių, prisidėti prie verslumo skatinimo“, – teigia Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas.

Visi elektroniniai standartai yra pasiekiami iš Nacionalinės bibliotekos terminalinių kompiuterių, esančių skaityklose. Lietuvos standartų katalogo standartais ir kitais leidiniais per elektroninę standartų parduotuvę nemokamai galės naudotis visi registruoti bibliotekos skaitytojai.