Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. gegužės 27 d.

Bibliotekų sektoriaus darbo karantino sąlygomis rekomendacijos – patogesniu formatu

Šalyje švelninant karantiną, bibliotekos atveria vis daugiau erdvių ir teikia vis daugiau paslaugų, todėl būtina užtikrinti lankytojams ir darbuotojams saugią aplinką. Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka atnaujino ir patogesniu formatu pateikė Bibliotekų sektoriaus darbo švelninamo karantino sąlygomis rekomendacijas. Jose rekomenduojama, kaip apsaugoti bibliotekos darbuotojus ir lankytojus, kaip aptarnauti vartotojus, karantinuoti dokumentus, plėtoti e. turinį ir jo prieigą, platinti informaciją apie bibliotekos veiklą, organizuoti nuotolinius mokymus, peržiūrėti bibliotekų biudžetą, veikti kaip socialiai atsakingai institucijai.

Šiose rekomendacijose sujungti ir atnaujinti punktai iš e. leidinių „Bibliotekų sektoriaus darbo sušvelnintų karantino apribojimų sąlygomis rekomendacijos: Lietuvos bibliotekų sektoriaus išėjimo iš karantino metodinių rekomendacijų atnaujinimas ir papildymas“ ir „Lietuvos bibliotekų sektoriaus išėjimo iš karantino metodinės rekomendacijos“. Rekomendacijos bus operatyviai atnaujinamos, o naujausia informacija – išskirta kita spalva.

Pateikta informacija yra rekomendacinio pobūdžio. Bibliotekos darbus turi organizuoti pirmiausia atsižvelgdamos į galiojančius Lietuvos Respublikos teisės aktus ir į savo veiklos specifiką. Rekomendacijos patogumo dėlei yra suskirstytos pagal temas, tačiau jos yra vientisas dokumentas ir kai kurios saugumo nuostatos yra pateikiamos tik tam tikrose dalyse, jų nekartojant prie kiekvienos temos.

Tikimasi, kad šios rekomendacijos padės bibliotekoms saugiai organizuoti darbą švelninamo karantino sąlygomis.