Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. birželio 17 d.

Nacionalinėje bibliotekoje pristatytas romanas „Panelės iš Laisvės alėjos“

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir leidykla „Tyto alba“ pakvietė į Inos Pukelytės knygos pristatymą. Plojimais auditorija sutiko leidyklos vadovės Lolitos Varanavičienės mintį, kad rašytoja gyvu knygos pristatymu atvertė naują puslapį bibliotekos istorijoje. „Tai vienas pirmųjų knygų pristatymų po karantino, kai galime matyti gyvas reakcijas ir lankytojų akis, o ne kameros objektyvą“, – sakė L. Varanavičienė.

Pašnekovės aptarė 1932-uosius, auksinį Kauno laiką. Šiuo laikotarpiu ir vystosi romano herojų – knygyno darbuotojos Zofijos ir gražuolės žydaitės Rachelės, atvykusios vaidinti į Kauno žydų teatrą, – pačios gražiausios ateities svajonės. Kaunas juk beveik mažasis Paryžius! Čia – teatras, meilė, džiazas... Svaiginantys Rachelės karjeros planai ir Zofijos šeimyninės laimės vizija. Tačiau nei viena, nei kita nenujaučia, kokia trumpa bus jų laimė. Kaip greitai viską pakeis laikinąją sostinę užgulęs tamsus karo šešėlis ir ką turės ištverti jos – dvi panelės iš Laisvės alėjos.

„Šis romanas – tai duoklė mano senelių kartai, kuri, patyrusi du pasaulinius karus, dėl dvasinių traumų ir politinių persekiojimų taip ir negalėjo deramai perduoti savo tragiškų istorijų vaikaičiams. Galbūt šis pasakojimas apie dvi jaunas moteris padės geriau suprasti tiek laikinosios Lietuvos sostinės, tiek ir pirmosios Lietuvos nepriklausomybės kartos istoriją“, –  teigė romano autorė I. Pukelytė.

Jei jums nepavyko atvykti ir išgirsti pokalbio gyvai, kviečiame žiūrėti susitikimo vaizdo įrašą.

Malonios peržiūros.