Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. birželio 23 d.

Perskaityk knygą, kurios pavadinime yra skaičius: rekomenduoja Paulius Norvila

Įsibėgėja vasara, o kartu su ja ir skaitymo iššūkis „Vasara su knyga“. Skelbiame dar vieną, šįkart – Vaikų ir jaunimo literatūros departamento specialistų rekomenduojamų knygų, kurių pavadinime yra skaičius, sąrašą. Parengėme ir Nacionalinės bibliotekos vaizdo įrašą: mylimiausias iš rekomenduojamų knygų pristato Paulius Norvila – rašytojas, kurio pirma knyga vaikams „Strykt pastrykt!“ apie kiškio rašytojo nuotykius buvo nominuota 2019-ųjų „Metų knygos rinkimams“ knygų vaikams kategorijoje.

Viena iš rašytojo pasirinktų knygų – mažesniems skaitytojams skirta naujoji Aušros Kiudulaitės paveikslėlių knyga „Maksas ir 92 musės“, pasakojanti apie šunį Maksą ir jo naująsias drauges – net 92 muses. Paulius Norvila siūlo paskaityti ir vokiečių rašytojo Ulricho Hubo knygą „Aštuntą prie laivo“ – apie mitinius laikus: tuoj tuoj prasidės Didysis tvanas ir visi gyvūnai prie Nojaus laivo turi susirinkti lygiai aštuntą. Į laivą patekti nori ir trys pingvinai, o jiems skirti tik du bilietai. Paulius Norvila rekomenduoja ir norvegų autorės Anne-Cath Vestly kūrinį „Aštuoni vaikai, tėtė, mama ir sunkvežimis“. Tai istorija apie didelę ir laimingą šeimą – kaip visi jie kartu gyveno, dirbo ir ilsėjosi, valgė ir žaidė, pykosi ir taikėsi, širdo ir padėjo vienas kitam.

Paaugliams rašytojas siūlo atsiversti Daivos Vaitkevičiūtės detektyvinę pasaką „Trise prieš mafiją“ – apie trijų globos namų vaikų gyvenimą ir pavojingą susidūrimą su mafija. Ieškantiesiems jautrių istorijų Paulius Norvila rekomenduoja Patricko Nesso knygą „Septynios minutės po vidurnakčio“. Pagrindinio veikėjo trylikamečio Konoro mama sunkiai suserga, ir berniuką naktimis ima lankyti siaubūnas kukmedis, pas žmones ateinantis tada, kai sprendžiamas gyvybės ir mirties klausimas.

Visi šios serijos vaizdo įrašai – puiki priemonė vaikams ir jų tėvams susipažinti su Lietuvos vaikų ir jaunimo rašytojais, daugiau sužinoti apie knygas, rekomenduojamas specialistų. Kviečiame žiūrėti, skaityti ir dalyvauti skaitymo iššūkyje „Vasara su knyga“!

Kiti šios serijos vaizdo įrašai ›