Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. rugpjūčio 19 d.

Liepos 8, 22 d. ir rugpjūčio 4 ir 19 d.: jaunųjų tyrėjų paskaitų ciklas „Mokslas ant laiptų“

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia klausytis jaunųjų tyrėjų paskaitų ciklo „Mokslas ant laiptų“ ir dalyvauti diskusijose. Nepraleiskite progos susipažinti su įvairių sričių jaunaisiais mokslininkais ir pasiklausyti paskaitų populiariojo mokslo temomis.

Renginyje tyrėjas per 45 min. pristatys savo analizuojamą temą, po pristatymo klausytojai turės galimybę užduoti klausimų.

Liepos 8 d. mokslininkas Audrius Dambrauskas, Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto doktorantas, kalbės apie fantastinės literatūros fenomeną tarpukario Lietuvoje.
Liepos 22 d. savo tiriamą temą – XX a. pradžios Lietuvos ir rytų šalių kultūriniai ryšiai – pristatys Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto magistrantas Laurynas Kudijanovas.
! Renginys neįvyks ! Rugpjūčio 4 d. Vilniaus universiteto Neurobiologijos ir biofizikos katedros doktorantas Tomas Paulauskas kalbės apie priklausomybių tyrimus ir paaiškins, kaip jos formuojasi smegenyse.
Rugpjūčio 19 d. jaunas mokslininkas Aivaras Vilutis kalbės apie tai, kaip dirbtinis intelektas gali padėti ieškant nežemiškos gyvybės. Paskaitoje A. Vilutis taip pat pristatys astrobiologijos mokslą.

Kviečiame dalyvauti visus, kurie domisi populiariuoju mokslu.

SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų žiūrovų skaičius ribojamas. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams rekomenduojama dėvėti apsaugines veido priemones. Atsiprašome už nepatogumus.

Data  liepos 8, 22 d. ir rugpjūčio 4 ir 19 d.
Laikas  19 val. 
Vieta  Nacionalinės bibliotekos centriniai laiptai 
Trukmė  1,5 val. 
Dalyvavimas  įėjimas laisvas 
Daugiau informacijos  socialiniame tinkle „Facebook“