Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. liepos 11 d.

Liepos 11–12 d.: architektūrinių pasivaikščiojimų savaitgalis „Open House Vilnius“

Architektūros šventė grįžta į Vilnių! Šių metų renginio tema – materialūs pasakojimai. „Open House Vilnius“ kvies pažinti pastatus ir erdves, kuriančius miesto identitetą ir praeitį jungiančius su dabartimi. Pasakojimuose atgimsianti architektūra primins skirtingus miesto laikotarpius, pažadins juose vykusį gyvenimą ir nušvies ateities vizijas.

Atradimo džiaugsmą dovanos pasivaikščiojimai Vilniaus takais ir gatvėmis. Suprasime, kaip viešosios erdvės, pastatai ir kompleksai gyvena ir keičiasi kartu su mumis. Šiemet „Open House Vilnius“ pristato architektūrinių pasivaikščiojimų savaitgalį, kurio programoje net 12 maršrutų! Devynių maršrutų ekskursijas programoje nurodytais laikais ves gidai savanoriai. O trijuose intriguojančiuose maršrutuose gidu galėsi būti pats! Tereikės išmaniojo telefono, ausinių ir programėlės „Open House Vilnius“. Daugiau informacijos ›

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos pastatą galėsite pamatyti keliaudami maršrutu „Politika Gedimino prospekte“. Eidami šiuo maršrutu susipažinsite su Vilniaus miestui ir Lietuvai įtakos turėjusiais ir vis dar turinčiais pastatais. Pastatai atskleis valstybės politikos istorijos elementus, sužinosite, kaip ilgainiui keitėsi pastatų paskirtis. Pasivaikščiokite gatve, kurią galima vadinti Vilniaus širdimi, nes čia įsikūrę pagrindiniai ne tik sostinės, bet ir visos šalies pastatai.

Po ekskursijų į biblioteką savarankiškai užsukę lankytojai kviečiami apžiūrėti:

Renginio organizatorė viešoji įstaiga „Architektūros fondas“. Renginio strateginė partnerė Lietuvos kultūros taryba. Renginio partneriai: Vilniaus miesto savivaldybė, UAB „Schüco Lithuania“.

Sekite renginio naujienas „Facebook“ paskyroje ›

Daugiau informacijos rasite čia ›