Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. liepos 18 d.

Liepos 18 d.: Gatvės muzikos diena Nacionalinėje bibliotekoje

Nors ir netradiciškai, bet pagaliau sulaukėme dienos, kai muzikantai profesionalai ir mėgėjai išeina į sostinės ir kitų Lietuvos miestų gatves, kiemus, skverus ir aikštes. Įvairiais muzikos instrumentais (net radiatoriais) jie groja roką, klasiką, džiazą, avangardą, folklorą, muša Afrikos ritmus, atlieka įvairius su muzika susijusius performansus. Šiais metais Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka paleis fonduose saugotą muziką skambėti gatvėse.

Nuo Nacionalinės bibliotekos centrinių laiptų skambės Lietuvos ir pasaulio šalių džiazas iš gausios, dešimttūkstantinės bibliotekos plokštelių kolekcijos. Bibliotekos svečias – lietuviškų plokštelių leidėjas ir platintojas „Vinilo studija“. Išgirsime lietuviško džiazo klasika tapusių kūrinių, pasigirstančių legendiniuose muzikos albumuose nuo pat aštuntojo dešimtmečio pradžios, estradinių orkestrų įrašų, taip pat pasaulinio tradicinio bei naujojo džiazo įdomybių.

Renginio metu taip pat turėsite galimybę išgirsti Lietuvos džiazo talento, pianisto Domo Žeromsko debiutinę vinilo plokštelę, išleistą „Vinilo studijoje“. Ši plokštelė papildys Nacionalinės bibliotekos fondus.

Daugiau apie Gatvės muzikos dienos renginius galite sužinoti čia ›

Susiję straipsniai:

Trumpai apie renginį

Data liepos 18 d.
Laikas 14 val.
Vieta Nacionalinės bibliotekos centriniai laiptai
Trukmė 3 val.
Partneriai VšĮ „Vinilo studija“
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“