Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. rugpjūčio 20 d.

Rugpjūčio 18–20 d.: kūrybiškos veiklos šeimoms su vaikais Palangos vasaros skaitykloje

Paskutinį vasaros savaitgalį jaunuosius kūrybininkus, atostogaujančius Palangoje, kviečiame dalyvauti Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos kūrybinėse dirbtuvėse. Kartu klijuosime, karpysime, lankstysime įvairiausius objektus iš popieriaus, piešime fraktalus ir tapysime akmenukus, kursime asmeninius personažus lėlių teatrui ir asmenines knygutes pačioms slapčiausioms svajonėms. Labai laukiame jūsų Nacionalinės bibliotekos Palangos vasaros skaitykloje.

Rugpjūčio 18 d. 16 val. darbeliai iš popieriaus. „Rėmeliai nuotraukai“ ir „Drugelis“

Šių dirbtuvių dalyviai sužinos, kaip patiems iš popieriaus išsilankstyti rėmelį vasaros kelionių nuotraukai ir žaismingą drugelį, kuris galės tapti kambario puošmena. Kartu su edukacijų vedėja išmoksite iš spalvoto popieriaus išlankstyti nesudėtingus lankstinius ir juos žaismingai dekoruoti pasirinktomis priemonėmis. Viską, ką pagaminsite, galėsite pasiimti su savimi prisiminimui.

Rugpjūčio 18 d. 17 val. kūrybinės dirbtuvės „Tapyba ant akmenukų“

Tapyba ant akmenukų yra kruopštus, susikaupimo ir kūrybiškumo reikalaujantis, smulkiąją didžių protų motoriką lavinantis užsiėmimas. Savo idėjas, įspūdžius ar nuotaikas turėsite perteikti nedideliame plote ir suteikti tam kuo daugiau įprasminimo įvairiais simboliais, ženklais ar spalvų deriniais. Akriliniais dažais dekoruotas akmenėlis gali tapti puikiu suvenyru ar dovana.

Rugpjūčio 19 d. 11 val. ir 16 val. darbeliai iš popieriaus. „Gėlytė“ ir „Skirtukas knygai“

Norėdami bent truputį pristabdyti vasaros laiką, 11 val. mokysitės iš spalvoto popieriaus išlankstyti gėlę, kuri vėliau primins atostogų nuotykius. 16 val. lauksime visų, kurie sau, mamai, tėčiui, broliui, sesei ar kitam artimam žmogui, neištraukiančiam nosies iš knygos, norės sukurti vasarą primenantį žaismingai dekoruotą knygos skirtuką.

Rugpjūčio 19 d. 12 val. asmeninių knygelių kūrimo dirbtuvės

Asmeninių knygelių kūrimo dirbtuvėse jaunieji kūrėjai nesunkiai išmoks iš popieriaus išsilankstyti nedidelę knygelę, pritaikyti jai viršelį, kurį bus galima savaip dekoruoti pasirinktomis priemonėmis. Knygelę galėsite pasiimti su savimi ir ją panaudoti kaip užrašų, eskizų bloknotą ar užsirašyti į ją įspūdžius, idėjas, trumpas istorijas.

Rugpjūčio 19 d. 17 val. kūrybinės dirbtuvės „Fraktalų piešimas“

Negirdėtas, ypač moksliškai skambantis fraktalas pareikalaus susikaupimo kuriant geometrinių figūrų žemėlapius ar iki šiol nematytas galingas asmenines visatas. Šis piešimo būdas leis geriau pažinti save. Spontaniškai kuriamos linijos, spalvos bus asmeninio dialogo pradžia.

Rugpjūčio 20 d. 11 val. ir 16 val. darbeliai iš popieriaus. „Dėžutė“ ir „Vokas“

Edukacijose išmoksite iš spalvoto popieriaus išlankstyti nesudėtingus lakštinius. Ryte, 11 val., iš popieriaus išsilankstysite dėžutę, o 16 val. edukacijoje išmoksite pasigaminti voką ir jį žaismingai dekoruoti.

Rugpjūčio 20 d. 12 val. lėlių teatro dirbtuvės

Kviečiame iš arčiau susipažinti su viena iš teatrinių lėlių rūšių ir patiems ją pasigaminti. Dirbtuvėse sužinosite, kaip pasigaminti lėlę iš paprastų namuose randamų medžiagų. Nesunkiai išmoksite įvaldyti šių lėlių gamybos procesą, kuriam nereikia medžiagų gausos, sudėtingų priemonių – tokios lėles galima lengvai pagaminti namuose. Susikurtą personažą galėsite panaudoti savo sukurtiems spektakliams, pasirodymams ar žaidimams.

Rugpjūčio 20 d. 17 val. ekslibrisų dirbtuvės

Ar žinai, koks objektas, žodis ar ženklas atspindi tave? Jei ne, ateik ir padėsime jį atrasti. Naudodamas jį dirbtuvėse galėsi susikurti asmeninį knygos ženklą – ekslibrisą. Nežinai, kas tai? Tikrai papasakosime daugiau apie ekslibrisą ir galėsi pamatyti jo pavyzdžių. Šis užsiėmimas padės atskleisti ir ugdyti kūrybiškumą bei kruopštumą, nes pasirinktą ženklą reikės perteikti naudojant pasirinktą raižymo techniką. Sukurtą ekslibrisą galėsi atsispausdinti ant popieriaus ir pasiimti su savimi.

Trumpai apie renginius

Data Laikas Vieta Tema
Rugpjūčio 18 d. 16 val. Vytauto g. 72, Palanga Darbeliai iš popieriaus. „Rėmeliai nuotraukai“ ir „Drugelis“
Rugpjūčio 18 d. 17 val. Vytauto g. 72, Palanga Kūrybinės dirbtuvės „Tapyba ant akmenukų“
Rugpjūčio 19 d. 11 val. Vytauto g. 72, Palanga Darbeliai iš popieriaus. „Gėlytė“
Rugpjūčio 19 d. 12 val. Vytauto g. 72, Palanga Asmeninių knygelių kūrimo dirbtuvės
Rugpjūčio 19 d. 16 val. Vytauto g. 72, Palanga Darbeliai iš popieriaus „Skirtukas knygai“
Rugpjūčio 19 d. 17 val. Vytauto g. 72, Palanga Kūrybinės dirbtuvės „Fraktalų piešimas“
Rugpjūčio 20 d. 11 val. Vytauto g. 72, Palanga Darbeliai iš popieriaus. „Dėžutė“
Rugpjūčio 20 d. 12 val. Vytauto g. 72, Palanga Lėlių teatro dirbtuvės
Rugpjūčio 20 d. 16 val. Vytauto g. 72, Palanga Darbeliai iš popieriaus. „Vokas“
Rugpjūčio 20 d. 17 val. Vytauto g. 72, Palanga Ekslibrisų dirbtuvės