Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. lapkričio 19 d.

Pasirodė valstybinės bibliografijos rodyklė „Bibliografijos žinios. Garso ir vaizdo įrašai, elektroniniai ištekliai, 2019“

Elektroniniu būdu išleistoje naujojoje valstybinės bibliografijos rodyklėje skelbiami Lietuvoje išleisti garso įrašai (muzikos įrašai, garsinės knygos ir kiti garso įrašai), elektroniniai ištekliai fizinėse laikmenose ir vaizdo įrašai, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos 2019 m. gauti kaip privalomasis egzempliorius. Leidinyje pateikiamos pagalbinės asmenvardžių, antraščių, leidėjų registracijos numerių, leidėjų ir tarptautinių standartinių knygos numerių (ISBN) bei tarptautinių standartinių serialinio leidinio numerių (ISSN) rodyklės.

Interaktyviame PDF formato dokumente po kiekvienu bibliografiniu įrašu pateikiama „Nuoroda į NBDB“, kurią suaktyvinus galima pasiekti išsamų dokumento įrašą Nacionaliniame bibliografinių duomenų banke, taip pat, atsisiuntus dokumentą į kompiuterį ir naudojantis pagalbinių rodyklių sąsajomis su bibliografiniais įrašais, galima atlikti paiešką pačiame dokumente.