Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2021 m. sausio 5 d.

Kūrybingam šeimų laisvalaikiui rekomenduoja biblioteka

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas vaikams ir jaunimui rekomenduoja turiningos edukacinės veiklos namuose. Ji padarys įdomesnį mokymosi procesą ir laisvalaikį, suteiks naujų žinių.

  • Akcija „Tėčiai skaito vaikams“

Tai svarbi Skaitymo skatinimo programos dalis. Ji įkvėps tėčius prasmingai leisti laiką su vaikais, kartu atrasti knygos pažinimo džiaugsmą. Atkreipiamas ir visuomenės dėmesys į skaitymo svarbą. Tad kviečiame visus, dar neturėjusius galimybės tiesiogiai stebėti renginį, peržiūrėti vaizdo įrašą, kuriame žiemiškas pasakas skaito žinomi tėčiai. Rašytojas Kęstutis Kasparavičius – savo naujausią knygą „Kalėdos! Kalėdos!“, o Marius Marcinkevičius – „Sivužą“.

  • Skaitymo iššūkis „Vasara su knyga“

Prie jo kvietėme skaitytojus prisijungti įsibėgėjus vasarai. Paskelbėme penkis vaizdo įrašus, kuriuose rašytojai pristato šiai temai rekomenduojamas kokybiškas knygas. Šios serijos vaizdo įrašai – puiki priemonė vaikams ir tėvams susipažinti su Lietuvos vaikų ir jaunimo rašytojais, daugiau sužinoti apie rekomenduojamas knygas. Kviečiame žiūrėti ir semtis įkvėpimo naujiems skaitymo iššūkiams.

Kiti šio laidų ciklo vaizdo įrašai ›

  • Edukacijų ciklas „Iliustruotojai piešia vaikams!“

Per pirmąjį karantiną vykęs virtualių edukacijų vaikams ciklas „Iliustruotojai piešia vaikams!“ kvietė susipažinti su garsiais Lietuvos iliustruotojais, jų knygomis ir išmokti drauge piešti knygų personažus. Kūrybinio proceso ypatumais ir piešimo praktika bei patarimais pasidalijo žinomi iliustruotojai Aušra Kiudulaitė, Agnė Nananai, Vilija Kvieskaitė, Ieva Babilaitė, Martynas Pavilonis ir Greta Alice. Kviečiame pasisemti įkvėpimo bei kartu su iliustruotojais išbandyti meninius gebėjimus.

Kiti šio laidų ciklo vaizdo įrašai ›

  • Interaktyvios viktorinos

Pasiilgusiuosius protų kovų kviečiame žinias išbandyti sprendžiant interaktyvias literatūrines viktorinas „Kahoot!“ platformoje. Kartu su šeima susirunkite įvairių temų protmūšiuose ir sužinokite ką nors naujo.

Akcijos „Metų knygos rinkimai“ tema vaikams ir šeimoms skirtas protų mūšis.

Literatūriniai protų mūšiai, kuriuos praėjusiais metais sprendė 3–4 klasių moksleiviai visoje Lietuvoje, ir visi trys smagūs ir interaktyvūs turai:

Taip pat viktorina Šiaurės šalių literatūros savaitei, vykusiai lapkritį nuotoliniu būdu bibliotekose, mokyklose ir kitose kultūros ir švietimo įstaigose.

  • Kūrybinės dirbtuvės PATS SAU

Nacionalinės bibliotekos kūrybinės dirbtuvės PATS SAU kviečia imtis kūrybos namuose. Savarankiškai išbandykite siūlomomas veiklas, o jei namuose neturėsite reikiamų medžiagų – pasisemkite idėjų, kurias galėsite įgyvendinti po karantino atvykę į dirbtuves. Visa informacija kūrybinių dirbtuvių „Facebook“ paskyroje.