Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2021 m. sausio 13 d.

„EBSCO Publishing“ duomenų bazės nuotoliniai mokymai

„EBSCO Publishing“ kviečia į nemokamus nuotolinius mokymus. Mokymai vyks anglų kalba. Siūlomos šios temos:

  • „Useful EBSCOhost Tools When Writing a Thesis“

Mokymai, skirti studentams, besirengiantiems rašyti magistro darbą. Šioje praktinėje sesijoje sužinosite, kaip efektyviai naudotis „EBSCOhost“ platformoje esančiomis paslaugomis, tokiomis kaip straipsnių išsaugojimas debesyje ar „Google“ diske, straipsnio citavimas, paieškos istorijos išsaugojimas, asmeninės „My EBSCOhost“ paskyros kūrimas ir naudojimas, rezultatų išsaugojimas. Taip pat sužinosite, kaip eksportuoti bibliografinius duomenis į tokias programas kaip „Zotero“, „Mendeley“, „EndNote“.

Sausio 14 d. 13.30 val. Registracija ›

  • „Transforming Science: Using Digital Archives to Uncover New Insights into the Evolution of Science in Society“

Internetiniame seminare mokslo istorikas dr. Alexanderis Hallas aptars, kaip istorikai gali naudotis skaitmeninėmis istorinių dokumentų duomenų bazėmis, kad gautų naujų įžvalgų apie mokslo istoriją ir jos kintančią vietą bei vaidmenį visuomenėje. Seminare susipažinsite su Didžiosios Britanijos mokslo pažangos asociacijos archyvo pavyzdžiais, kurie neseniai buvo suskaitmeninti kaip „Wiley Digital Archives“ projekto dalis.

Sausio 14 d. 19.00 val. Registracija ›

  • „Meet Humanities Source“

Mokymuose susipažinsite su humanitarinių mokslų šaltiniais. Tai – vertinga viso teksto duomenų bazė, apimanti literatūrinę, mokslinę ir kūrybinę mintį. Šiuose mokymuose sužinosite apie humanitarinių mokslų šaltinių indeksavimą, susipažinsite su turiniu, santraukomis.

Sausio 18 d. 14.00 val. Registracija ›

  • „Tips on Using EBSCO eBooks™ for Research Purposes“

Praktiniai mokymai, kuriuose sužinosite, kaip naudotis EBSCO elektroninėmis knygomis internete, kaip atsisiųsti visas elektronines knygas ir skyrius, kaip naudotis elektroninėmis knygomis išmaniuosiuose telefonuose, planšetiniuose kompiuteriuose ir skaityklėse bei kaip atsisiųsti ir autorizuoti „Adobe Digital Editions“.

Sausio 19 d. 11.30 val. Registracija ›

  • „EBSCO Databases Available Through the National License in Latvia and Lithuania“

Sesijoje bus apžvelgiamos EBSCO duomenų bazes, prieinamos Lietuvos ir Latvijos institucijoms, kurios turi įsigijusios nacionalinę licenciją. Šiuo metu vartotojai turi prieigą prie tarptautinės disertacijų duomenų bazės „EBSCO Open Dissertations“ ir kitų mokslinių duomenų bazių, tokių kaip „Academic Search Complete“ ir „Business Source Complete“, kurios yra tarp dažniausiai naudojamų mokslo šaltinių pasaulyje.

Sausio 20 d. 11.30 val. Registracija ›

  • „Make This Your Finest Hour: GRACE Under Pressure“

Internetinis seminaras su vienu garsiausių pasaulio lyderystės pedagogų ir autorių Johnu Baldoni.

Sausio 21 d. 18.00 val. Registracija ›

  • „EBSCO Resources for Music and Art Studies“

Mokymuose sužinosite apie EBSCO išteklius, skirtus muzikos ir meno studijoms. Tai duomenų bazės „Music Index“, RILM. Mokymuose sužinosite apie paprastą ir išplėstinę paieškas, paieškos siaurinimo galimybes ir kt.

Sausio 27 d. 11.30 val. Registracija ›

  • „Explore Audiobooks from EBSCO“

Praktiniuose mokymuose sužinosite apie EBSCO garsines knygas.

Sausio 28 d. 14.00 val. Registracija ›

Registruokitės ir dalyvaukite.

Naršykite Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamose užsienio duomenų bazėse būdami ne bibliotekoje – prisijunkite per nuotolinę prieigą „EZproxy“ su skaitytojo pažymėjimo numeriu. Atsivėrusiame lange duomenų bazių sąraše rinkitės „Duomenų bazė „EBSCO Publishing“. Daugiau informacijos apie prenumeruojamas užsienio duomenų bazes rasite Nacionalinės bibliotekos interneto svetainėje pasirinkę AtradimaiDuomenų bazės › Užsienio.