Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2021 m. vasario 19 d.

Nuotraukų konkursas „Aš ir rašytojas“

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje parengta paroda „Exegi monumentum: Lietuvos rašytojų įamžinimas“. Taip Nacionalinė biblioteka kviečia įdėmiai apsidairius atrasti rašytojų įamžinimo formas iš šimtametės istorijos perspektyvos.

Parodos eksponatai – patys įvairiausi: nuo delne telpančių pašto ženklų iki solidžių portretų, nuo rašytojų vardu vadinamų gatvių iki rašytojos kūrybos įkvėpto muzikos kūrinio.

Išties, plunksnos meistrų įamžinimas XXI amžiuje pasikeitė: ieškoma kūrybiškų, žaismingų sprendimų, didingus pavidalus keičia kur kas kasdieniškesni – pavyzdžiui, marškinėliai su klasikų atvaizdais. 

Galbūt nė nepagalvodami prie rašytojų įamžinimo prisidedate ir jūs – pavyzdžiui, fotografuodamiesi su mylimais kūrėjais ir saugodami šias nuotraukas asmeniniuose albumuose. Kviečiame ištraukti paslėptus rašytojų įamžinimo lobius į dienos šviesą ir dalyvauti nuotraukų konkurse „Aš ir rašytojas“.

Kaip vyks konkursas?

  • Pirmas žingsnis. Nuotrauką, kurioje esate įsiamžinęs su mylimu rašytoju, iki vasario 26 d. siųskite el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.. Laiško temos laukelyje parašykite „Konkursui „Aš ir rašytojas“. Laiške nurodykite savo vardą ir pavardę, su kokiu rašytoju esate nusifotografavę ir trumpai brūkštelėkite nuotraukos atsiradimo istoriją.
  • Antras žingsnis. Kovo 1 d. atsiųstų nuotraukų albumą publikuosime Nacionalinės bibliotekos „Facebook“ paskyroje ir kviesime balsuoti už patinkančias nuotraukas. Jų aprašymuose pateiksime jūsų atsiųstas istorijas.
  • Trečias žingsnis. Kovo 8 d. tris daugiausiai patiktukų sulaukusių nuotraukų autorius apdovanosime Nacionalinės bibliotekos prizais. Nugalėtojus paskelbsime „Facebook“ paskyroje.

Kviečiame dalyvauti!

Daugiau apie parodą „Exegi monumentum: Lietuvos rašytojų įamžinimas“ skaitykite Nacionalinės bibliotekos interneto svetainėje.