Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2021 m. rugsėjo 13 d.

Nacionalinei bibliotekai dovanota kartvelų literatūrą ir kultūrą reprezentuojančių knygų

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos fondus pildys VšĮ „Lietuvių ir kartvelų draugystės ambasados“ dovanoti leidiniai. Iš viso Nacionalinei bibliotekai padovanota 81 kartvelų literatūrą ir kultūrą reprezentuojanti knyga.

Perduotos knygos bus pažymėtos spaudu „Lietuvių ir kartvelų draugystės ambasados dovana“. Šie leidiniai bus išduodami Nacionalinės bibliotekos skaitytojams į namus nuo spalio vidurio.

Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas ir VšĮ „Lietuvių ir kartvelų draugystės ambasada“ steigėjas ir vadovas Niko Amirgulašvilis bendradarbiavimo sutartį pasirašė šių metų gegužę. Institucijos bendradarbiauja siekdamos aktualizuoti kartvelų literatūrą ir kultūrą, burti Lietuvos kartvelų bendruomenę, skatinti tarpkultūrinį dialogą ir kultūrinę diplomatiją.

Planuose dovanoti Nacionalinei bibliotekai knygų ir kitų leidinių, vykdyti tarptautinius informacinius, visuomeninius, edukacinius ir kultūros projektus, susijusius su kartvelų literatūra ir kultūra.

„Esame nacionalinė kultūros įstaiga, siekianti plėtoti visuomenės informacinę ir kultūrinę kompetenciją. Partnerystė su „Lietuvių ir kartvelų draugystės ambasada“ tapo puikia galimybe padėti skatinti mūsų piliečių pažintį su turtinga, gilių tradicijų kartvelų kultūra. Ketiname ne tik papildyti Nacionalinės bibliotekos fondą knygomis apie kartvelų literatūrą, istoriją, kultūrą, bet ir kartu su „Lietuvių ir kartvelų draugystės ambasada“ vykdyti reikšmingus projektus, organizuoti renginius, edukacinę veiklą“, sakė R. Gudauskas.

„Siekiame statyti draugystės tiltus tarp lietuvių ir kartvelų. Džiaugiamės, kad šią misiją galėsime įgyvendinti su viena labiausiai patyrusių ir gerbiamų Lietuvos švietimo institucijų, ji padės suteikti galimybę Lietuvos gyventojams artimiau susipažinti su kartvelų literatūra, o vietiniams kartvelams padėsime puoselėti tradicijas bei ugdyti jaunąją kartą. Draugystę su Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka pradedame kartvelams tradiciniu gestu – dovanomis, tačiau laikui bėgant sieksime tiesti draugystės tiltus įvairiomis formomis, organizuoti abiem tautoms aktualius renginius, edukacines ir kultūrines veiklas bei kitus reikšmingus projektus“, – akcentavo N. Amirgulašvilis.

VšĮ „Lietuvių ir kartvelų draugystės ambasada“ yra nevyriausybinė pelno nesiekianti organizacija, skatinanti lietuvių ir kartvelų draugystę, abipusį kultūrinį pažinimą, padedanti lietuvių ir kartvelų verslams integruotis Lietuvoje ir Sakartvele. Idėja steigti organizaciją kilo N. Amirgulašviliui 2019-aisiais, kai pėsčiomis nužygiavo nuo Vilniaus iki Tbilisio siekdamas pastatyti simbolinį draugystės tiltą, jungiantį Lietuvą ir Sakartvelą.