Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Iliustracija 2022 m. balandžio 12 d.

Nacionalinė biblioteka neatlygintinai suteikia patalpas veikloms, skirtoms karo pabėgėliams

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka papildė karo pabėgėliams iš Ukrainos teikiamų nemokamų paslaugų sąrašą dar viena priemone. Nuo šiol biblioteka neatlygintinai suteikia patalpas renginiams, kurie yra skirti karo pabėgėliams (mokymai, kūrybinės dirbtuvės, kita kultūrinė, šviečiamoji veikla). Kviečiame naudotis šia galimybe.

„Subūrėme bibliotekos darbuotojus, galinčius prisidėti prie veiklų organizavimo, ir centralizuotai koordinuojame procesus. Jau sulaukiame ukrainiečių bibliotekoje. Siekiame prisidėti prie jų integracijos, stengiamės, kad jie čia jaustųsi laukiami, o mes – būtume ne šalia, o kartu“, – sako Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas.

Biblioteka reguliariai vykdo iniciatyvas, skirtas pagalbai ir paramai ukrainiečiams teikti. Praėjusią savaitę VšĮ „Mėlyna ir geltona“ į Nacionalinę biblioteką atvyko knygų prikrautu lengvuoju automobiliu. Tarp knygų suaugusiesiems ir vaikams iš Ukrainos yra nemažai mokomųjų leidinių, pratybų, klasikos kūrinių. Nacionalinės bibliotekos darbuotojai pirmumo tvarka pasirūpins, kad šios mokymo priemonės operatyviai pasiektų mokytojus, ugdančius moksleivius iš Ukrainos, taip pat paruoš atliekamų knygų komplektus ir perduos juos kitoms Lietuvos viešosioms bibliotekoms.

Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas kiekvieną trečiadienį kviečia ukrainiečių vaikus iš Lietuvos vaikų ir jaunimo centre organizuojamos dienos stovyklos. Skirtingo amžiaus vaikų (3–8 metų) grupėms organizuojami iki vienos valandos trunkantys skaitymai, edukacijos, kūrybinės dirbtuvės ir pan. 

Šeštadieniais kūrybinių dirbtuvių PATS SAU komanda darbuojasi Šiuolaikinio meno centre vykstančioje Ukrainos vaikų ir mamų dienos stovykloje. Praėjusį šeštadienį joje dalyvavo net 2048 vaikai ir mamos. Smagios dirbtuvės su termopresu vėl buvo tikras hitas – 300 drobinių maišelių pavirto vienetiniais kūriniais, ši veikla buvo įvertinta kaip labai atpalaiduojanti ir tinkama visoms amžiaus grupėms.

Lietuvos nacionalinė biblioteka, siekdama padėti Ukrainos gyventojams lengviau integruotis į mūsų visuomenę, kviečia susipažinti su nemokamomis bibliotekos teikiamomis paslaugomis ir skatina aktyviai jomis naudotis. Daugiau apie teikiamas paslaugas galite sužinoti čia.