Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Parodos iliustracija

Paroda „Gero kelio! Piligrimystė Šv. Jokūbo keliu“

2021 m. lapkričio 16 d. – lapkričio 30 d.

Viduramžiais tarp 820 ir 830 m. pačiame Europos vakarų pakraštyje esančioje Galisijoje buvo aptiktas laidojimo statinys. Netrukus nustatyta, jog jame rasti apaštalo Jokūbo palaikai. Šis atradimas pakeitė Europos istoriją: žinia greitai pasklido po žemyną ir nuo tų laikų per ilgus amžius tūkstančiai piligrimų keliavo ir tebekeliauja į Santjago de Kompostelą aplankyti apaštalo relikvijų.

Šv. Jokūbo keliu vadinami piligrimų takai tapo Europos tautų kultūrinio bendradarbiavimo, apsikeitimo idėjomis, brolybės, bendrystės ir svetingumo pavyzdžiu, tam tikra prasme juose užgimė ir vieningos Europos idėja.

Parodoje apie Šv. Jokūbo kelią pristatomas nepaprastas piligrimystės į Santjago de Kompostelą kultūrinis ir dvasinis reiškinys, jo svarba Europos istoriniam paveldui, reikšmė Lietuvai, kurią broliškais ryšiais jie susieja su likusia Europa.

Parodą Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje pristato Ispanijos Karalystės ambasada Lietuvoje.

SVARBU! Nacionalinės bibliotekos parodose galima dalyvauti tik turint galimybių pasą. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į parodas neįleidžiami. Lankytojams privaloma dėvėti apsaugines (medicinines) veido kaukes arba respiratorius, laikytis saugaus atstumo, naudotis rankų dezinfekcijos priemonėmis. Atsiprašome už nepatogumus.            

Trumpai apie parodą

Data
lapkričio 16–30 d.
Laikas
Nacionalinės bibliotekos darbo laiku
Vieta
atrijus, III a.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“
Organizatoriai
Ispanijos Karalystės ambasada Lietuvoje, Xunta de Galicia, Xacobeo 2021
Partneriai ir rėmėjai
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka

Rekomenduojame