Telefonas Klaustukas Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Kūrybinio dueto „Teptukas ir liežuvis“ improvizuotas istorijos kūrimo ir gyvo piešimo pasirodymas

2024 m. rugsėjo 28 d. 11.00 val. – 12.00 val.

Ar kada nors teko gyvai kurti improvizuotą istoriją? O matyti, kaip sukurta istorija prieš Tavo akis iš karto virsta gyvai piešiama iliustracija? Kūrybinis duetas „Teptukas ir liežuvis“ ir Nacionalinė biblioteka, švęsdami 105 metų bibliotekos jubiliejų, kviečia į interaktyvų, improvizuotą ir visada labai netikėtą grupinį istorijos kūrimo ir gyvo piešimo pasirodymą.

Šio susitikimo metu dalyviai bus kviečiami gyvai kurti pačias netikėčiausias, daugiaplanes istorijas bei charakteringus ir ryškius veikėjus, kurie sudarys vieną bendrą pasveikinimą Nacionalinei bibliotekai. Pasitelkdami teatro improvizacijos metodus, jaunieji kūrėjai turės galimybę ne tik drąsiai reikšti mintis, bet ir susipažinti su veikėjo bei istorijos kūrimo pagrindais. Viso susitikimo metu komiksų kūrėja ir knygų iliustruotoja Greta Alice didelio formato lape gyvai, drąsiais teptuko mostais, iliustruos moksleivių mintis ir netikėčiausius istorijos vingius.

Rugsėjo 28 d. 11 val. Jūsų laukia smagi atmosfera ir turiningai praleistas laikas.

Kviečiame nepraleisti!

Kūrybinį duetą „Teptukas ir liežuvis“ sudaro:

Sigita Pikturnatė Kamandulienė – teatro ir kino aktorė, režisierė, teatro improvizacijos entuziastė, teatro pedagogė. Kūrybinių ir edukacinių stovyklų organizatorė ir vadovė, kūrybinių skaitymų kūrėja ir edukatorė. Vaikų literatūros festivalio „Vaikų knygų sala“ festivalio organizatorė, literatūros pažinimo programos „Vaikų žemė“ komandos narė.

Greta Alice – dailininkė ir iliustruotoja, sukūrusi iliustracijas daugiau nei keturiasdešimt lietuvių autorių knygų vaikams. Aktyvi komiksų kūrėja, rezidavusi komiksų rezidencijose Suomijoje, Estijoje, Latvijoje ir Japonijoje, aktyviai veda kūrybines komiksų dirbtuves Lietuvoje bei užsienio šalyse. Vaikų literatūros festivalio „Vaikų knygų sala“ festivalio organizatorė, literatūros pažinimo programos „Vaikų žemė“ komandos narė.

Renginys vyks Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento skaitykloje (I a.).

Trumpai apie renginį

Data
rugsėjo 28 d.
Laikas
11 val.
Vieta
Vaikų ir jaunimo literatūros departamento skaitykla, I a.
Trukmė
1 val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Organizatoriai
Kūrybinis duetas „Teptukas ir liežuvis“
Svarbu
renginys gali būti fotografuojamas ir (arba) filmuojamas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“
Teptukas ir liežuvis