Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Iliustracija

Sigito Krutulio knygų pristatymas

2021 m. birželio 15 d. 18.00 val. – 19.30 val.

Birželio 15 d. 18 val. kviečiame į Sigito Krutulio knygų „tas, kuris... niekuo negali padėti“ ir „Byla Nr. 0.(9)“  pristatymą.

Sigitas Krutulys-Sygis (1967–1996) pats save vadino poetu, mąstytoju ir profesionaliu diletantu. Parašė keletą draminių kūrinių, šūsnį eilėraščių, 1993–1995 m. aktyviai dalyvavo kuriantis Alytaus avangardizmui. Buvo ikonoklastu, radikaliai kritišku naujų kapitalistinių santykių ir visuotinio susvetimėjimo atžvilgiu. Beveik visiškai nepublikuotas, autsaideris, tačiau būtent todėl itin aštriai kondensavęs XX a. devintojo ir dešimtojo dešimtmečių (ne) vaizduojamąjį / (ne) literatūrinį eksperimentiškumą letristinėse praktikose.

„tas, kuris... niekuo negali padėti“

Vilnius: Kitos knygos / The AQUANSU Press, 2020

Šioje knygoje pirmą kartą skelbiamas Sigito Krutulio-Sygio 1986–1996 m. palikimas: (anti) literatūrinis (dramos, eilėraščiai, apsakymai ir tuo pat metu kažkas anapus jų), eksperimentinis (naujadarai, sąmoningai primityvi kalba). Lapai – taip siūlome įvardyti šiuos darbus, kad išvengtume toksiškų sąvokų menas ir kūryba. Čia nepaisoma gramatikos, tekstas virsta materija, vaizdu, o vaizdas – raidėmis.

„Byla Nr. (0.9)“

Vilnius: Kitos knygos / The AQUANSU Press, 2021

Kūrinys „Byla Nr. 0,(9)“ niekada jokia forma iki šiol nebuvo skelbtas. Teksto, arba, kaip autorius mėgo sakyti – skaitalo – adresatas (-ai) nieko nežinojo apie tokį skaitalą iki pat 2020 m. (save autorius, beje, mėgo vadinti rašalu – tuo, kuris rašo).

Renginyje dalyvauja Alytaus dailės mokyklos direktorius psichodarbininkas Redas Diržys ir Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos metodininkas-tyrėjas Kęstutis Šapoka.

SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų žiūrovai įleidžiami tik pagal išankstinę registraciją ir ne anksčiau nei likus 15 min. iki renginio pradžios. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams būtina dėvėti apsaugines (medicinines) veido kaukes arba respiratorius. Atsiprašome už nepatogumus. 

Trumpai apie renginį

Data
birželio 15 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Renginių erdvė, III a.
Trukmė
1 val. 30 min.
Dalyvavimas
būtina registracija
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“