Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Knygos „Palanga. Architektūros gidas“ pristatymas Palangos vasaros skaitykloje

2021 m. birželio 12 d. 17.00 val. – 18.30 val.

Ką tik pasirodęs Palangos architektūros gidas tęsia leidyklos „Lapas“ leidžiamą gidų seriją, kviečiančią pažinti Lietuvos miestus per architektūrą.

Palanga – kontrastų miestas. Greta vasarą triukšmingos Jono Basanavičiaus gatvės glūdi ramus įspūdingų vilų ir sanatorijų kvartalas. Apsistoti galima ir išskirtinės sovietinės prabangos viloje „Auska“, ir daugiaaukštėse poilsinėse Vanagupėje. Patirti aristokratišką grafų Tiškevičių paveldą ir sovietmečiu išvystytą masinio apgyvendinimo architektūrą. O greta – visai kitokio charakterio Šventoji, nusėta pigiais vasariniais medinukais.

Išsamūs architektūros tyrinėtojų įvadiniai tekstai bei objektų aprašymai su archyvinėmis ir šiandienėmis nuotraukomis leis iš naujo atrasti Palangą – pažįstamą ir dar nematytą.

Knygos pristatymo dalyviai bus kviečiami susipažinti su trumpa kurorto istorija, apmąstyti architektūrinį paveldą bei sužinoti įdomių istorijų apie visiems Palangos gyventojams bei svečiams žinomus miesto objektus. Atėjusieji išgirs iš autorių ir leidėjų apie ilgai ir kruopščiai rengto leidinio ruošimo užkulisius, galės užduoti rūpimus klausimus.

Renginyje dalyvauja architektūros tyrėjas Liutauras Nekrošius, architektas Martynas Mankus, architektūros istorikė Marija Drėmaitė, knygos redaktorė Aistė Galaunytė ir leidėja, leidyklos „Lapas“ įkūrėja Ūla Ambrasaitė. Daugiau apie knygą leidyklos „Lapas“ el. knygyne www.leidyklalapas.lt

Kviečiame registruotis ir dalyvauti. Registracijos nuoroda čia.

SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų žiūrovai įleidžiami tik pagal išankstinę registraciją ir ne anksčiau nei likus 15 min. iki renginio. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams būtina dėvėti apsaugines (medicinines) veido kaukes arba respiratorius, laikytis saugaus atstumo, naudotis rankų dezinfekcijos priemonėmis. Atėjus į renginį bus privaloma užpildyti COVID-19 anketą. Norintieji dalyvauti renginyje turi registruotis. Atsiprašome už nepatogumus.

Trumpai apie renginį

Data
birželio 12 d.
Laikas
17 val.
Vieta
Palangos vasaros skaitykla, Vytauto g. 72, Palanga
Trukmė
1,5 val.
Dalyvavimas
būtina registracija
Organizatorė
leidykla „Lapas“
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“