Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Edukacinis ciklas „Tinkamas susitelkimas – kelias būti savimi“

2021 m. rugpjūčio 4 d. 12.00 val. – 13.00 val.

Rugpjūčio 4 ir 28 d. 12 val. kviečiame į edukacinio ciklo „Tinkamas susitelkimas – kelias būti savimi“ paskaitas Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje.

Nobelio premijos laureatas Czesławas Miłoszas rašė: „<...> būti susitelkusiam – reiškia sutelkti dėmesį į tai, kas yra dabar, užuot dairiusis į tai, kas buvo, arba į tai, kas bus. Tikras išganymas sąžinės kankiniams, atrajojantiems savo senus nuopuolius, išganymas nerimaujantiems, kurie neranda sau vietos, su siaubu įsivaizduodami, kas juos ištiks rytoj. O, kad mano eilės padėtų jų skaitytojui apsigyventi dabartyje...“  

Edukacijos dalyviai turės galimybę giliau panirti į asmeninio psichologinio pasaulio pažinimą. Tai yra galimybė iš naujo rasti būdų, kaip nutildyti nerimą, paleisti įtampas, blogus ateities scenarijus. 

Jau daugelį metų pasaulio mokslininkai tiria, kaip dėmesingumo pratybos veikia žmogaus protą. Reguliariai praktikuojant tinkamą susitelkimą, įgaunama vertingos patirties, atpažįstamos geriausios būdo savybės, padedančios žmonėms tapti savimi. 

Edukacijos dalyviai išmoks sąmoningai valdyti dėmesį, suvokti savo potencialą. Jie leisis pažinimo taku į meninės kūrybos ir filosofinių tradicijų sąsajas. Dėmesio valdymo technikos suteiks galimybę tapti sąmoningesniu žmogumi. Kiekvienam dalyviui bus sudaromos palankios sąlygos nurimti, susikaupti ir kūrybiškai išsiskleisti kasdienėje veikloje. 

Susitelkimo valdymo metodai dalyviams yra naudingi kaip savirefleksija, nes padeda išryškinti esminius asmenybės bruožus ir ugdyti analitinį mąstymą. Gilesnis savęs pažinimas leidžia geriau suprasti aplinkinį kultūros pasaulį, gebėti priimti naujai atrastas vertybes ir jomis vadovautis. 

Kviečiame registruotis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų žiūrovai įleidžiami ne anksčiau nei likus 15 min. iki renginio. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams būtina dėvėti apsaugines (medicinines) veido kaukes arba respiratorius, laikytis saugaus atstumo, naudotis rankų dezinfekcijos priemonėmis. Atėjus į renginį bus privaloma užpildyti COVID-19 anketą. Atsiprašome už nepatogumus.

Trumpai apie renginį

Data
rugpjūčio 4, 28 d.
Laikas
12 val.
Vieta
Pažinimo erdvė, V a., 535 kab.
Trukmė
1 val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“

Rekomenduojame