Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Edukacija „Moterys garsų pasaulyje“ Palangos vasaros skaitykloje

2021 m. liepos 21 d. 18.00 val. – 19.00 val.

Liepos 21, 22 ir 23 d. 18 val. Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Palangos vasaros skaitykloje kviečiame į edukacijas „Moterys garsų pasaulyje“.

Liepos 21 d. „Džiazo ir bliuzo pionierės“

Šioje paskaitoje kalbėsime apie moteris bliuzo ir džiazo pradininkes, apie jų karjeras ir istorines aplinkybes, kuriomis jos kūrė. Aptarsime ir klausysimės Ma Rainey, Ellos Fitzgerald, Billy Holiday, Ninos Simone ir kitų kūrinių. Tai mažas žingsnis, kad šių meistrių darbas ir socialinis ir kultūrinis palikimas nebūtų pamirštas.

Liepos 22 d. „Elektroninės muzikos pionierės“

Šioje paskaitoje kalbėsime apie elektroninės muzikos pionieres ir jų įtaką radijo, televizijos bei reklamos industrijoms. Klausysime Suzanne’os Ciani, Daphne’ės Oram ir kitų pionierių kūrinių.

Liepos 23 d. „Ispanijos romių įtaka flamenkui“

Šioje paskaitoje aptarsime, kokią įtaką romų tauta, ypač moterys, turėjo flamenko atsiradimui ir populiarinimui visame pasaulyje. Taip pat nagrinėsime, kaip ši meno forma tapo būdu išreikšti šimtmečiais patirtą diskriminaciją ir gydyti bendruomenės kolektyvinę traumą. Žiūrėsime ir aptarsime legendinės Carmen Amaya pasirodymus.

SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų žiūrovai įleidžiami ne anksčiau nei likus 15 min. iki renginio. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams būtina dėvėti apsaugines (medicinines) veido kaukes arba respiratorius, laikytis saugaus atstumo, naudotis rankų dezinfekcijos priemonėmis. Atėjus į renginį privaloma užpildyti COVID-19 anketą. Atsiprašome už nepatogumus.

Trumpai apie renginį

Data
liepos 21, 22, 23 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Palangos vasaros skaitykla, Vytauto g. 72, Palanga
Trukmė
1 val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“

Rekomenduojame