Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Iliustracija

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė 2021“

2021 m. rugsėjo 15 d. 9.30 val. – 10.15 val.

Jau aštuonioliktasis mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė 2021“ rugsėjo 9–17 d. kvies susipažinti su ateitį kuriančiomis idėjomis. Mokslo festivalio programa kaip įprastai aprėps daugybę mokslo sričių ir technologijų, vyks daugiau kaip 400 nuotolinių ir kontaktinių nemokamų renginių net 19 šalies miestų.

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir Vilniaus kolegijos Menų ir kūrybinių technologijų fakulteto dėstytojai kviečia į du įdomius renginius. 

Maloniai kviečiame registruotis ir dalyvauti.

Rugsėjo 10 d. 13 val. Įvaizdžio komponentas šukuosena. Paskaita su praktikos pavyzdžiais.

Įvaizdžio elementai. Kaip asociatyvų įvaizdį veikia šukuosena? Ką reiškia plaukų spalva, forma, faktūra. Ar tikrai keisdami šukuoseną keičiame įvaizdį? Paskaita tinkama 14 m. ir vyresniems. Renginį ves Vilniaus kolegijos Menų ir kūrybinių technologijų fakulteto lektorė Silvija Grušnienė.

Trukmė: apie 45 min.

Vieta : Pažinimo erdvė (V a., kab. 535 )

Registracija ›

Rugsėjo 15 d. 9.30 val. Kūno perkusija vaikams ir suaugusiesiems „Ritmo eksperimentai“

Ritmo eksperimentai – linksmas būdas pažinti ritmą siejant ritmo pratimus su kūno koordinacija. Pagrindiniu muzikos instrumentu tampa mūsų kūnas. Žmogaus kūnas yra nuostabus bei unikalus muzikos instrumentas, leidžiantis rankomis ir kojomis išgauti įvairius garsus (plojimai, spragsėjimai, pliaukšėjimai, trepsėjimai ir kt.). Renginys skirtas 8–12 m. vaikams, su mažesniais vaikais galės dalyvauti ir tėveliai. Per žaidimus vaikai ir suaugusieji turės galimybę susipažinti su ritminiais piešiniais, įvairiais ritmais, ansambliniu muzikavimu. Pamokos metu dalyviai išmoks atlikti nesudėtingas ritmines figūras bei koordinacinius pratimus.

Renginį ves džiazo muzikantas, kompozitorius, pedagogas Andrejus Polevikovas.

Trukmė: apie 45 min.

 Vieta:  Vaikų ir jaunimo literatūros skaitykla ( I a. )

Registracija ›

Daugiau informacijos – socialiniame tinkle „Facebook“.

SVARBU! Nuo rugsėjo 13 d. Nacionalinės bibliotekos renginiuose galima dalyvauti tik turint galimybių pasą. Laikantis saugumo reikalavimų, dalyviai įleidžiami ne anksčiau nei likus 15 min. iki renginio. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams rekomenduojama dėvėti apsaugines (medicinines) veido kaukes arba respiratorius, laikytis saugaus atstumo, naudotis rankų dezinfekcijos priemonėmis. Norintieji dalyvauti renginyje turi registruotis. Atsiprašome už nepatogumus.

Rekomenduojame