Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Iliustracija

Komiksų knygelės „Pirmieji lietuviai Indijoje“ pristatymas

2021 m. spalio 18 d. 18.00 val. – 19.30 val.

Visi žinome, kad Indiją ir Lietuvą sieja lietuvių kalbos ir sanskrito panašumai. Bet ar žinome, kad per pastaruosius 400 metų šias šalis siejo ir kelionės bei nuotykiai? Mūsų krašto žmonės, nepabūgę audrų ir pavojų, vedami didžių idėjų ir kilnių troškimų, keliavo į Indiją burlaiviais, traukiniais, motociklais.

Tarp įgyvendinusių savo svajones ir idėjas – pirmasis lietuvis Indijoje, jėzuitas iš Ignalinos Andrius Rudamina, iki šiol Keraloje puikiai žinomas arkivyskupas iš Vilniaus Mikalojus Šostakas, artimiausias Mohando Gandhi bendražygis rusniškis Hermannas Kallenbachas, Rabindranathui Tagorei talkinusi panevėžietė Šlomita Flaum, keliautojas nuo Pasvalio Antanas Poška, Indijoje ir Bombėjuje sava tapusi vilnietė Luba Derczanska.

Visi jie tapo komiksų knygelės „Pirmieji lietuviai Indijoje“ herojais. Čia pasakojamos šešių keliautojų istorijos, kurios skaitytojui ne tik primins, kokia didi mūsų mažytė Lietuva, kokie platūs ir globalūs jos istoriniai ryšiai, bet ir paskatins domėtis mažiau pažįstamomis šalimis ir žemynais.

Pristatyme dalyvaus knygelės autorė Miglė Anušauskaitė, Lietuvos ambasadorė Kinijoje, indologė Diana Mickevičienė, visuomenininkas, mokytojas Vytautas Toleikis, laidų ciklo „Lietuvos Kolumbai“ autorė Edita Mildažytė. Renginį moderuos diplomatas Laimonas Talat-Kelpša.

Visi renginio svečiai dovanų gaus po knygelę.

Būtina registruotis ›

SVARBU! Nacionalinės bibliotekos renginiuose galima dalyvauti tik turint galimybių pasą. Laikantis saugumo reikalavimų, dalyviai įleidžiami ne anksčiau nei likus 15 min. iki renginio. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams būtina dėvėti apsaugines (medicinines) veido kaukes arba respiratorius, laikytis saugaus atstumo, naudotis rankų dezinfekcijos priemonėmis. Norintieji dalyvauti renginyje turi registruotis. Atsiprašome už nepatogumus.

Trumpai apie renginį

Data
spalio 18 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Renginių erdvė, III a.
Dalyvavimas
būtina registruotis
Trukmė
1,5 val.
Partnerė
VšĮ „Indijos projektai“
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“