Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Iliustracija

Nuotoliniai mokymai „Duomenų bazės moksliniams darbams: paieška ir galimybės“

2022 m. sausio 19 d. 14.00 val. – 15.00 val.

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos darbuotojų rengiamuose nuotoliniuose mokymuose sužinosite, kaip užsisakyti ir skaityti el. knygas, kaip naudotis prenumeruojamomis užsienio duomenų bazėmis, papasakosime, kas yra informacinis raštingumas, elektroninės paslaugos, kaip galima jomis pasinaudoti, kokias svetaines rekomenduojame naudoti. 

Duomenų bazės moksliniams darbams: paieška ir galimybės. Susipažinsite su bibliotekos prenumeruojamomis užsienio duomenų bazėmis, skirtomis moksliniams darbams rašyti. Plačiau susipažinsite su dažniausiai naudojamomis duomenų bazėmis EBSCO ir JSTOR, sužinosite, kaip jose veikia paieška, kokios yra pagrindinės funkcijos ir kokios galimybės duomenų bazėmis naudotis ne tik bibliotekoje, bet ir namuose. Dalyviai bus supažindinami su tarptautinių organizacijų ir lietuviškomis duomenų bazėmis.

Mokymai vyksta per „Microsoft Teams“ programą. Užsiregistravę gausite nuorodą, prie kurios prisijungę galėsite dalyvauti mokymuose. Mokymų trukmė – 1 val. Mokymai vedami lietuvių kalba.

Jei numatytas mokymų laikas nėra tinkamas, o jūs registruojatės drauge su kitais asmenimis ir sudarote 3 ar daugiau žmonių grupę, susisiekite su mumis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., suderinsime jums patogų mokymų laiką. 

Daugiau informacijos apie kitus Nacionalinės bibliotekos organizuojamus mokymus rasite čia ›

Rekomenduojame