Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Naujienos iliustracija

Edukacija „Tinkamas susitelkimas – kelias būti savimi“ 

2022 m. birželio 1 d. 12.00 val. – 13.00 val.

Birželio 1 ir 15 d. 12 val. kviečiame į tradicinį edukacinį ciklą „Tinkamas susitelkimas – kelias būti savimi“ Pažinimo erdvėje-Laimės Lukošiūnienės salėje (V a., 535 kab.). Registracija į edukacijas el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Nobelio literatūros premijos laureatas, rašytojas Česlovas Milošas rašė: „<...>buvimas susitelkus. Tai reiškia sutelkti dėmesį į tai, kas yra dabar, užuot dairiusis į tai, kas buvo, arba į tai, kas bus. Tikras išganymas sąžinės kankiniams, atrajojantiems savo senus nuopuolius, išganymas nerimaujantiems, kurie neranda sau vietos, su siaubu įsivaizduodami, kas juos ištiks rytoj. O, kad mano eilės padėtų jų skaitytojui apsigyventi dabartyje...“  

Edukacijos dalyviai turės galimybę giliau panirti į asmeninio psichologinio pasaulio pažinimą. Tai yra galimybė iš naujo ieškoti ir atrasti būdų, kaip nutildyti nerimą, paleisti įtampas, blogus ateities scenarijus. 

Jau daugelį metų pasaulio mokslininkai atlieka tyrimus, kaip dėmesingumo pratybos veikia žmogaus protą. Reguliariai praktikuojant tinkamą susitelkimą, įgaunama vertingos patirties, atpažįstamos geriausios būdo savybės. 

Dalyviai išmoks sąmoningai valdyti dėmesį, suvokti savo potencialą, praplėsti vidinės kultūros akiratį ir leistis pažinimo taku į meninės kūrybos bei filosofinių tradicijų sąsajas. Dėmesio valdymo technikos suteiks galimybę tapti sąmoningesniu žmogumi. Kiekvienam dalyviui bus sudaromos palankios sąlygos nurimti, susikaupti ir kūrybiškai išsiskleisti kasdienėje veikloje. 

Susitelkimo valdymo metodai naudingi kaip savirefleksija, kuri padeda išryškinti esminius asmenybės bruožus ir ugdyti analitinį mąstymą. Gilesnis savęs pažinimas leidžia geriau suprasti aplinkinį kultūros pasaulį, gebėti priimti ir vadovautis atrastomis vertybėmis. 

Trumpai apie edukaciją

Data
birželio 1 ir 15 d.
Laikas
12 val.
Vieta
Pažinimo erdvė-Laimės Lukošiūnienės salė, V a., 535 kab.
Trukmė
1 val.
Dalyvavimas
registracija el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“

Rekomenduojame