Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Iliustracija

Periodinio leidinio „Žmogaus teisės Lietuvoje 2020–2021“ pristatymas ir diskusija „Žmogaus teisės Lietuvoje globalių įvykių kontekste“

2022 m. liepos 4 d. 17.00 val. – 18.30 val.

Liepos 4 d. 17 val. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyks tradicinės dvimetinės Žmogaus teisių stebėjimo instituto rengiamos žmogaus teisių apžvalgos „Žmogaus teisės Lietuvoje 2020–2021“ pristatymas ir diskusija „Žmogaus teisės Lietuvoje globalių įvykių kontekste“.

Bus pristatyta jau vienuoliktoji žmogaus teisių padėties Lietuvoje apžvalga, kurioje nepriklausomi ekspertai analizuoja ir vertina esamą situaciją ir tendencijas įvairiose žmogaus teisių srityse: saviraiškos, susirinkimų ir religijos laisvės, nediskriminavimo, žmonių, turinčių negalią, LGBTQ teisių, nuteistųjų teisių, kovos su smurtu artimoje aplinkoje, prekybos žmonėmis aukų, migrantų ir pabėgėlių teisių ir kitose srityse. Šioje apžvalgoje pirmą kartą aptariamos ir socialinės teisės ir analizuojamas teisės į sveikatą įgyvendinimas pandemijos kontekste.

Apžvalgos pristatymo renginio metu vyksiančioje diskusijoje dalyvaus:

  • Žmogaus teisių stebėjimo instituto direktorius, profesorius Dainius Pūras
  • Lietuvos Respublikos Seimo narė Morgana Danielė
  • Lygių galimybių kontrolierė Birutė Sabatauskaitė
  • Mykolo Romerio universiteto profesorius, rašytojas Justinas Žilinskas
  • Vilniaus politikos analizės instituto Medijų ir demokratijos programos vadovas Donatas Puslys

Diskusiją moderuos Roberta Tracevičiūtė, 15min.lt politikos aktualijų žurnalistė.

Aptarsime esamą žmogaus teisių padėtį Lietuvoje, pagrindinius praėjusių dvejų metų iššūkius, valstybės atsaką į pandemiją ir išaugusį migrantų bei prieglobsčio prašytojų srautą prie Lietuvos sienos, šių krizių poveikį žmogaus teisėms ir išmoktas pamokas bei Rusijos karo prieš Ukrainą įtaką žmogaus teisių vaidmens svarbai ir suvokimui demokratinėje visuomenėje. Padiskutuosime, kaip galėtume jau dabar teisiškai ir praktiškai sustiprinti žmogaus teisių apsaugą, kokios galėtų būti tolesnės žmogaus teisių raidos Lietuvoje kryptys.

Registracija į renginį čia.

Negalintiems atvykti į renginį diskusija bus transliuojama gyvai Žmogaus teisių stebėjimo instituto „Facebook“ paskyroje.

Renginys organizuojamas vykdant projektą „Tvari parama žmogaus teisėms per advokaciją ir švietimą“. Projektą „Tvari parama žmogaus teisėms per advokaciją ir švietimą“ remia Aktyvių piliečių fondas, finansuojamas Europos ekonominės erdvės ir Norvegijos finansinių mechanizmų. 

Trumpai apie renginį

Data
liepos 4 d.
Laikas
17 val.
Vieta
Renginių erdvė, III a.
Trukmė
1,5 val.
Dalyvavimas
dalyvių skaičius ribotas, prašome registruotis čia
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“
Organizatoriai
Žmogaus teisių stebėjimo institutas, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
Partneriai ir rėmėjai
Aktyvių piliečių fondas, finansuojamas Europos ekonominės erdvės ir Norvegijos finansinių mechanizmų

Rekomenduojame