Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Naujienos iliustracija

Intelektinis ralis dvyliktą kartą kviečia keliauti ir pažinti

2022 m. rugpjūčio 20 d. 9.00 val. – 18.00 val.

Rugpjūčio 20 dieną 9 val. visoje Lietuvoje startuos tradicinis 12-asis intelektinis ralis „Ryterna Modul Mototourism Rally“. Tai – istorinis, turistinis ralis, kurio metu dalyviai važiuoja motociklais po Lietuvą, lankosi įdomiose vietovėse, susitinka ir bendrauja su lankomų vietų bendruomenėmis ir už organizatorių pateiktų užduočių įvykdymą gauna taškus. Užduotys yra susijusios su Lietuvos istorija, architektūra, etnografiniu paveldu – taip ralio dalyviai turi progą geriau pažinti Lietuvą, prasmingai praleisti laiką. Daugiausia taškų surinkusi komanda laimi. Ko gero, tai vienintelis renginys, kuris per vieną dieną sujungia ypač svarbias Lietuvai temas.

Jau 12-as kartas

Tradicinę didžiąją metų kelionę organizuoja „Ryterna Modul“ kartu „Europos kultūros sostine 2022“ – Kauno miestu, Kultūros paveldo departamentu, Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuvos policija ir kitais partneriais.

„Nors šis ralis jau dvyliktas, kaip ir pirmą kartą, yra unikalus ir nepakartojamas. Kitais metais bus jau kitos istorijos, temos, aktualijos, objektai ir žmonės. Kai kurios durys atveriamos ir kai kurie žmonės pasitinka tik ralio dieną. Nemažai istorijų ypatingai sužiba ir palieka didžiausią emociją tik ralio temų kontekste ir kai keliaujame visi kartu“, – skelbia organizatoriai ir kviečia aktyviai dalyvauti.

Beje, neseniai ralio organizatoriai gavo prašymą pasidalinti 2018 metų ralio knyga. „Vartydami ją, pamatėme, kad kai kurių susitikimų pakartoti jau negalėsime niekados, pvz., susitikimo su šviesaus atminimo partizanu Juozu Jakavoniu-Tigru jo sodyboje arba susitikimo su pilotu Arvydu Šabrinsku šalia jo atkurto lėktuvo ANBO-2. Manome, kad nuotraukos, kurias žygio dalyviai padarė kartu su tais žmonėmis suteikia raliui papildomos prasmės ir turi išliekamąją vertę“, – sako „Ryterna Modul“ atstovai.

Temos

Organizatoriai, kaip ir kasmet, žada, kad ralio dalyvius tradiciškai įkvėps Lietuvai aktualios temos – vėl bus vadovaujamasi atmintinų metų temomis (detaliau čia ›). Bet aklai prie jų neprisiriš, bus žiūrima plačiai, kur galima – linksmai. Neliks pamirštos ir Mažosios Lietuvos kultūros sostinės būsimo ralio regione. Paties regiono ir konkrečių objektų ralio rengėjai kol kas neskelbia, bet juos jau galima nuspėti pagal temas.

„Ryterna Modul Mototourism Rally“ tikslas nesikeičia. Tai – prasmingas keliavimas, kad kiekvienas nuvažiuotas kilometras būtų vertas laiko, degalų ir pastangų. Siekis – gyvas PAŽINIMAS, dėl kurio teks keliauti, orientuotis ir net varžytis. Po ralio jo dalyviai gal ir netaps istorijos ekspertais, bet tikrai turės ką papasakoti draugams ir kolegoms, o kartais – gal net ir žinovus galės nustebinti. Iki pasimatymo ralyje.

Registruotis čia.

Trumpai apie renginį

Data
rugpjūčio 20 d.
Laikas
9 val.
Vieta
startas – bet kuri Lietuvos vieta, finišas – Kauno miesto Rotušės aikštė
Trukmė
keliavimo laiko limitas – 10 val.
Dalyvavimas
registracija
Organizatoriai ir partneriai
Lietuvos motociklų sporto federacija, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, „Mototourism Rally“
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“