Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2024 m. gegužės 6 d.

Kviečiame į „EBSCO Publishing“ duomenų bazės gegužės mėnesio nuotolinius mokymus

Specialūs leidėjų mokymai skirti studentams, mokslininkams, bibliotekų specialistams ir visiems, kurie domisi ir naudojasi duomenų bazėmis. Juose susipažinsite su EBSCO duomenų bazės paslaugomis, paieška bei funkcijomis ir sužinosite daugiau apie tezaurus ir nestandartinę medžiagą, kurią galima rasti EBSCO duomenų bazėse. Taip pat bus pristatomas naujas „EBSCO Publishing“ duomenų bazės dizainas, kuris vartotojams bus pasiekiamas nuo šių metų liepos mėnesio. Mokymai vyks anglų kalba „Zoom“ platformoje.

Gegužę numatomos tokios mokymų temos:

Get the most from limiters, expanders, filters, and facets on EBSCOhost. Ribotuvai, išplėtimo įrankiai ir specialūs filtrai leidžia tiksliau atlikti paiešką ir gauti rezultatus atitinkančius jūsų ieškomą informaciją. Po šių pažintinių mokymų galėsite tiksliau išnaudoti galimas parinktis, kurios leis optimaliau valdyti paieškos strategiją.

EBSCOhost in a NEW version! Mokymų metu susipažinsite su nauja EBSCOhost platformos versija, leidžiančia optimaliai atlikti paiešką prenumeruojamose EBSCO duomenų bazėse. Nauja EBSCOhost versija yra sukurta pagal nuolat kintančius vartotojų lūkesčius. Prisijunkite prie mokymų sesijos, jei jums įdomu, kaip atrodo atnaujinta platformos versija.

How to use EBSCOhost to create a bibliography and citations for academic publications? Užsiregistravę į šiuos mokymus sužinosite, kaip lengvai susikurti bibliografiją ir citatas ieškant EBSCO duomenų bazėse. Pamatysite, kaip naudotis citavimo ir eksportavimo funkcijomis, kurios leidžia greitai sukurti kelių dažniausiai naudojamų formatų bibliografijas. Mokymuose bus atskleista, kodėl verta naudoti bibliografijos tvarkykles, tokias kaip Zotero ar Mendeley.

  • Gegužės 15 d. (trečiadienis), 11.30 val. (Trukmė – 25 min) Registracija ›

Daugiau informacijos apie duomenų bazės EBSCO mokymus rasite oficialioje svetainėje. Joje taip pat rasite ankstesnių seminarų įrašus, iš kurių daugiau sužinosite apie kitus naudingus duomenų bazės įrankius.

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos prenumeruojamose užsienio duomenų bazėse naršykite ir būdami ne bibliotekoje – prisijunkite per nuotolinę prieigą EZproxy su skaitytojo pažymėjimo numeriu. Atsivėrusiame lange duomenų bazių sąraše rinkitės Duomenų bazė EBSCO Publishing, EBSCOhost.

Visų Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamų duomenų bazių sąrašą rasite čia.