Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Naujienos iliustracija

Rabino M. Levino paskaita Vilniaus žydų viešojoje bibliotekoje

2023 m. gegužės 2 d. 18.00 val. – 20.00 val.

Gegužės 2 d. 18 val. Vilniaus žydų viešojoje bibliotekoje vyks rabino Mošės Levino paskaita anglų kalba „Kas yra viršuje? Žydų kova dėl dominavimo sekso ir santuokos srityse“ (“Who’s On Top? The Jewish Struggle for Dominance in Sex & Marriage”).

Nuo pat pirmųjų Toros skyrių iki dabartinių realijų, pavyzdžiui, plačiai paplitusio moterų įšventinimo, rabinas M. Levinas iliustruoja, kaip keitėsi žydų požiūris į seksą ir santuoką, atsirasdamas dažnai netikėtoje ir prieštaringoje trajektorijoje. Tai nauja lyčių kovos dimensija.

Paskaitos autoriaus tėvas yra kilęs iš Jonavos, o senelis iš motinos pusės – iš Seirijų. Taigi M. Levinas yra grynas litvakas, tačiau tik dabar, savo labai sėkmingos rabino karjeros pabaigoje, jau ne pirmą kartą lankosi ir atranda Lietuvą. Jis prisimenamas ir mylimas visose kongregacijose, kur tik dirbo – San Diege, Los Andžele ir San Fransiske. Vietnamo karo metu M. Levinas tarnavo amerikiečių armijoje kapelionu ir iki šiol yra San Fransisko policijos kapelionas. Įdomus žmogus, kupinas įdomių patirčių.

Renginys vyks anglų kalba.

Susidomėjusiųjų laukiame Vilniaus žydų viešojoje bibliotekoje (Gedimino pr. 24, įėjimas iš Vilniaus Mažojo teatro kiemo).

Trumpai apie renginį

Data
gegužės 2 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Vilniaus žydų viešoji biblioteka
Trukmė
2 val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“