Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2023 m. gegužės 9 d.

Kviečiame dalyvauti „EBSCO Publishing“ duomenų bazės nuotoliniuose mokymuose

Per mokymus susipažinsite su EBSCO duomenų bazės teikiamomis paslaugomis. Mokymai skirti studentams, mokslininkams, bibliotekų specialistams ir visiems, kurie domisi ir naudojasi duomenų bazėmis. Mokymai vyks anglų kalba per „Zoom“ platformą.

Siūlomos šios mokymų temos:

  • Gegužės 10 d. (trečiadienis) 13 val. Take advantage of EBSCO eBooks! Šiame seminare sužinosite, kaip naudotis el. knygomis EBSCO duomenų bazėje: kaip jas atsisiųsti į savo kompiuterius, kaip išsaugoti tik knygos skyrius ir kaip jas skaityti išmaniuosiuose įrenginiuose (telefone, planšetėje, skaityklėje).
    Registracija › 
  • Gegužės 16 d. (antradienis) 12 val. Beyond History: a guide to Archive and Magazine databases from EBSCO. Mokymuose apžvelgiamos visos istoriniams tyrimams tinkamos dokumentų ir žurnalų duomenų bazės. Bus mokoma, kaip panaudoti platformos įrankius dokumentų tyrimo procesui tobulinti ir apžvelgti specialų EBSCO istorijos ir humanitarinių mokslų studentams teikiamą turinį.
    Registracija
  • Gegužės 18 d. (ketvirtadienis) 13 val. EBSCO databases available through the national license. Sesijoje bus apžvelgiamos EBSCO duomenų bazės, prieinamos Lietuvos ir Latvijos institucijoms, įsigijusioms nacionalinę licenciją. Šiuo metu vartotojai turi prieigą prie „EBSCO Open Dissertations“ – tarptautinės diplominių darbų ir disertacijų duomenų bazės bei daugybės kitų mokslinių duomenų bazių.
    Registracija

Daugiau informacijos apie duomenų bazės EBSCO mokymus rasite oficialioje svetainėje. Joje taip pat rasite ankstesnių seminarų įrašus, kuriuose daugiau sužinosite apie EBSCO programėlę bei kitus naudingus duomenų bazės įrankius.

Registruokitės, prisijunkite ir dalyvaukite mokymuose.

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos prenumeruojamose užsienio duomenų bazėse naršykite ir būdami ne bibliotekoje – su skaitytojo pažymėjimo numeriu prisijunkite per nuotolinę prieigą EZproxy. Atsivėrusiame lange duomenų bazių sąraše rinkitės Duomenų bazė EBSCO Publishing.

Visų Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamų duomenų bazių sąrašą rasite čia.