Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2023 m. birželio 6 d.

Skelbiamas Kultūros paso paraiškų priėmimas

Kultūros ir meno įstaigos, organizacijos, kūrėjai bei kultūros edukatoriai kviečiami teikti paraiškas Kultūros paso paslaugų moksleiviams atrankai.

Paraiškos priimamos nuo birželio 6 d. iki 20 d. (imtinai), pildomos Kultūrinės edukacijos sistemoje www.kulturospasas.lt. Kvietimo sąlygos čia.

Kultūros paso paslaugų atrankoje gali dalyvauti fiziniai asmenys, vykdantys Lietuvoje registruotą individualią veiklą, ir juridiniai asmenys, kitos organizacijos ar jų padaliniai, registruoti vienoje iš Europos Sąjungos ar Europos ekonominės erdvės valstybių narių, užsiimantys kultūros ir (ar) meno renginių, kultūrinės edukacijos užsiėmimų ir (ar) kultūros ir meno renginių, papildytų kultūrine edukacija, organizavimo veikla, nurodyta individualios veiklos pažymėjime arba juridinio asmens steigimo dokumente.

Šiemet vieno mokinio Kultūros pasui skiriama 11 eurų, už juos galima pasirinkti skirtingų kultūros ir meno paslaugų – renginių, edukacijų ar kitų.

Kultūros pasas – Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos administruojamos Kultūrinės edukacijos sistemos dalis. Jis sudaro galimybę mokiniams nuo 16 metų kartu su klase, grupėmis ar individualiai valstybės lėšomis lankytis įvairiausiose kultūros ir meno edukacijose – spektakliuose, koncertuose, parodose, pažintiniuose ir edukaciniuose kultūros renginiuose.

Kultūros pasas įgyvendinamas nuo 2018 m. rudens – tada pasiūlyta apie 400 kultūros ir meno edukacijų pradinių klasių mokiniams. Šiuo metu Kultūros paso paslaugų rinkinį sudaro per 2900 edukacijų.