Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2023 m. rugpjūčio 21 d.

Prof. dr. Renaldas Gudauskas perrinktas UNESCO Filosofijos ir humanitarinių mokslų tarptautinės tarybos vykdomojo komiteto nariu

Rugpjūčio 21–22 d. Tokijuje (Japonija) vyksta Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos UNESCO Filosofijos ir humanitarinių mokslų tarptautinės tarybos CIPSH (The International Council for Philosophy and Human Sciences) metinis susirinkimas. Jame paaiškėjo, kad Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas tęs veiklą CIPSH vykdomajame komitete – jis perrinktas šio komiteto nariu 2024–2027 metų kadencijai. Analogiškas pareigas R. Gudauskas ėjo ir 2021–2024 m. kadencijoje.

CIPSH – nevyriausybinė organizacija, įkurta 1949 m. UNESCO iniciatyva. Ji vienija tarptautines mokslininkų sąjungas, federacijas ir asociacijas, atstovaujančias filosofijos, humanitarinių mokslų ir susijusių disciplinų sritims. CIPSH yra pasirašiusi specialų bendradarbiavimo susitarimą su UNESCO ir veikia kaip patariamoji humanitarinių mokslų taryba, dalyvauja bendradarbiavimo projektuose.

CIPSH taip pat koordinuoja tarptautinius mokslinius tyrimus ir darbus, skatina mokslininkų keitimąsi žiniomis ir tarptautinį mobilumą, siekia gerinti skirtingų disciplinų specialistų bendravimą, užtikrinti geresnį kultūrų, skirtingo socialinio, individualaus ir kolektyvinio elgesio pažinimą ir išryškinti kiekvienos kultūros turtingumą ir įvairovę.