Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2023 m. rugpjūčio 29 d.

Nacionalinė biblioteka Sostinės dienose

Rugsėjo 1–3 dienomis Vilniuje vyks tradicinė šventė „Sostinės dienos 2023“.

Jų metu šiemet jau ketvirtą kartą Katedros aikštėje įsikurs ir skaitytojus kvies jungtinis Lietuvos leidėjų asociacijos leidyklų paviljonas „Knygų aikštė“.

Čia bus galima ne tik įsigyti naujausių knygų, tačiau ir susitikti su autoriais bei gauti jų autografus, dalyvauti įvairiuose literatūriniuose renginiuose. Šūkiu „Susitinkam prie bokšto!“ kviečiama kartu praleisti tris dienas, kurių metu visų lauks pasiilgti knygų autoriai, naujos knygos, kūrybinės dirbtuvės ir kt.

Maloniai kviečiame aplankyti „Knygų aikštėje“ įsikūrusį Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos stendą, kuriame galėsite leidėjo kainomis įsigyti Nacionalinės bibliotekos ir Mokslo ir enciklopedijų leidybos centro leidinių. Čia tėvai ir vaikai taip pat turės galimybę susipažinti su projektu „Knygų startas“, pabendrauti su vaikų literatūros specialistais, plačiau sužinoti apie ankstyvojo skaitymo naudą ir sulaukti knygų rekomendacijų.

Rugsėjo 1 d. scenoje šalia paviljono visą dieną vyks mažiesiems skirti Nacionalinės bibliotekos renginiai-dirbtuvės.

11 val. Edukacija pagal knygą „Kapt kapt kapt“

Renginyje laukiami patys mažiausi skaitytojai – 0–3 metų vaikai, kurių dauguma puikiai pažįsta ir mėgsta Indrės Pliuškytės-Zalieckienės knygelę kūdikiams „Kapt kapt kapt“. Ši knygelė yra Nacionalinės bibliotekos vykdomo skaitymo skatinimo projekto „Knygų startas“ dalis, ji yra įdedama į lauknešėlį, kuris pasiekia kiekvieną Lietuvos naujagimį.

13 val. Kūrybinės dirbtuvės vaikams „Mano Vilnius“

Jaunuosius „Knygų aikštės“ lankytojus kviečiame išmėginti pop up techniką. Pasitelkę fantaziją, kartu su edukatore gaminsime 3D atviruką jubiliejų švenčiančiam Vilniui.

15 val. Akcijos „Tėčiai skaito vaikams“ skaitymai

Penktadienio popietę jaukiai įsikūrę galėsime klausytis istorijų, kurias skaitys žinomi tėčiai. Vienas iš jų – rašytojas, daugybės knygų vaikams autorius Marius Marcinkevičius.

Paviljono darbo valandos:

  • Penktadienis, rugsėjo 1 d. 11.00–21.00
  • Šeštadienis, rugsėjo 2 d. 10.00–21.00
  • Sekmadienis, rugsėjo 3 d. 10.00–17.00

Lietuvos leidėjų asociacijos veiklas finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Knygų aikštėje dalyvaus šios leidyklos: „Alma littera“, „Apostrofa“, „Aukso žuvys“, „BALTO leidybos namai“, „Baltos lankos“, „Bonus animus“, „Debesų ganyklos“, „Dominicus Lituanus“, „Gelmės“, „Homo liber“, „Hubris“, „Jūsų Flintas“, „Kitos knygos“, „Lapas“, Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuvos nacionalinis muziejus, Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla, „Misteris Pinkmanas“, „Muzikija“, „Nieko rimto“, „Odilė“, „Phi knygos“, „RARA“, „Slinktys“, „Terra Publica“, „Tikra knyga“, „Tyto alba“, „Vaga“, „Vaiga“, „Verslas ar menas“, Vilniaus universiteto leidykla, „Žalias kalnas“.

Kviečiame nepraleisti!