Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2023 m. rugpjūčio 30 d.

Atraskite lietuvių atlikėjų koncertus „Medici.tv“ duomenų bazėje. Dainininkės Aušrinė Stundytė ir Asmik Grigorian Zalcburgo festivalio scenoje

Kviečiame atrasti lietuvių atlikėjų pasirodymus garsiausiose pasaulio salėse įspūdingose operose. Stebėkite aukščiausios kokybės vaizdo įrašus „Medici.tv“ duomenų bazėje. Visus koncertus ir spektaklius galite peržiūrėti ir bibliotekoje, ir namuose. „Medici.tv“ galite pamatyti Lietuvos atlikėjų Mirgos Gražinytės-Tylos, Asmik Grigorian, Modesto Pitrėno, Violetos Urmanos, Edgaro Montvido, Luko Geniušo, Aušrinės Stundytės, Martyno Stakionio ir kitų pasirodymus.

Lietuvos operos žvaigždės Aušrinė Stundytė ir Asmik Grigorian Richardo Strausso (1864–1949) vieno veiksmo operos „Elektra“ 2020 m. pastatyme atliko seserų Elektros ir Chrisotemidės vaidmenis. Ekspresionistinėje R. Strausso operoje, pirmą kartą pastatytoje 1909 m. Drezdeno karališkojoje operoje, pasakojama, kaip Mikėnų karaliaus Agamemnono duktė Elektra daro viską, kad motinos meilužiui nužudžius jos tėvą, grėsme sostui laikytas ir dėl to ištremtas jos brolis Orestas būtų apsaugotas ir atkeršytų motinai.

Sofoklio tragediją operos libretui pritaikė dramaturgas Hugas von Hofmannsthalis (1874–1929), Zalcburgo festivaliui režisavo teatro legenda Krzysztofas Warlikowskis, Vienos filharmonijos orkestrui diriguoja Franzas Welser-Möstas. Klitemnestros partiją atlieka Tanja Ariane Baumgartner, Egisto – Michaelis Laurenzas, Oresto – Derekas Weltonas.

Opera atliekama garsiojoje festivalio Felsenreitschule scenoje. Kviečiame mėgautis įspūdingu reginiu:

Richard Strauss. „Elektra

Kaip prisijungti prie duomenų bazės „Medici.tv“ ne bibliotekoje

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos skaitytojams duomenų bazės „Medici.tv“ turinys iš namų pasiekiamas jungiantis per šią nuorodą. Atidarę puslapį, įveskite skaitytojo pažymėjimo numerį ir mėgaukitės puikia džiazo muzika ir meistrišku atlikimu.

Primename, kad „Medici.tv“ duomenų bazėje iš viso sukaupta daugiau nei 3000 muzikinių kūrinių vaizdo įrašų ir daugiau nei 1700 dokumentinių filmų, klasikinės muzikos koncertų, operų, baletų ir garsiausių pasaulio muzikų meistriškumo kursų. Be to, per metus tiesiogiai transliuojama daugiau nei 150 įspūdingiausių koncertų iš prestižinių viso pasaulio koncertų salių ir muzikos festivalių (Karnegio salės (Carnegie Hall), Londono karališkosios koncertų salės (London Royal Festival), Berlyno „Konzerthaus“ salės (Konzerthaus Berlin), Verbjė festivalio (Verbier Festival), Liucernos festivalio (Lucerne Festival) ir kt.).