Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2023 m. rugpjūčio 31 d.

Baltijos šalių nacionalinių bibliotekų atstovų susitikimas

Rugpjūčio 30 d. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos mokymų bazėje Pakretuonėje (Švenčionių r.) įvyko Baltijos šalių nacionalinių bibliotekų atstovų susitikimas. Jame buvo tariamasi dėl nacionalinių bibliotekų tarptautinio seminaro „LiLaEst 2024“ organizavimo. Šiame kas dveji metai vykstančiame renginyje dalyvauja specialistai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos.

Susitikime Lietuvos ir Latvijos nacionalinių bibliotekų kolegos (Estijos atstovai dalyvavo virtualiai) aptarė galimus seminaro tikslus, temas, veiklos formas. Į 2024 m. Latvijoje vyksiančio renginio programą pasiūlyta įtraukti ir pristatyti aktualias nacionalinių bibliotekų veiklos plėtros temas, apimančias taikomųjų mokslinių tyrimų patirtis ir skaitmeninės humanitarikos galimybes, mokslininkų ir tyrėjų bendruomenės telkimą, bendradarbiavimą nacionaliniu ir tarptautiniu lygmenimis. 

„LiLaEst“ seminarai nuo 1968 m. vyksta vienoje iš trijų Baltijos valstybių. Seminaras yra viena iš Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos, Estijos Respublikos kultūros ministerijos ir Latvijos Respublikos kultūros ministerijos bendradarbiavimo kultūros srityje 2023–2026 metais programos priemonių (bibliotekų sritis).