Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2023 m. rugsėjo 12 d.

Rugsėjo kino seansai Nacionalinėje bibliotekoje

Rudenėjant kviečiame kino mėgėjus pasikviesti šeimos narius ir draugus bei nemokamai apsilankyti Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje organizuojamuose kino seansuose. Rugsėjo mėnesį siūlome keturis naujus, žinomus ir tarptautinio pripažinimo sulaukusius filmus.

Rugsėjo 13 d. 18.30 val. – „Vesper“ (2022)

Viltis – tai, kas veda į priekį net tada, kai atrodo, kad pasaulis žlunga. Nualintoje Žemės planetoje trūksta maisto. 13-metė Vesper nenuleidžia rankų – namie slaugo sunkiai sergantį tėvą, o miško gilumoje imasi biologinių eksperimentų. Pasauliui reikia išradimo, kuris padės išmaitinti žmoniją. Lemtinga pažintis įkvepia Vesper sukaupti jėgas, išmonę ir protą, kad pasiektų savo tikslą.
Amžiaus cenzas N–13.

Rugsėjo 24 d. 14 val. – „Džokeris“ (2019)

Vietos gyvenime nerandantis Artūras Flekas (Joaquin Phoenix) dienomis dirba samdomu klounu, o vakarais nesėkmingai stengiasi prasimušti kaip komikas. Nusivylęs ir ėmęs prarasti sveiką protą, Flekas pamažu virsta cinišku, žiauriu ir negailestingu Džokeriu.

Amžiaus cenzas N16.

Rugsėjo 25 d. 18.30 val. – „Po saulės“ (2022)

Sofi su tėčiu paskutinįkart drauge atostogavo pigiame Turkijos kurorte prieš dvidešimt metų. Jaunatviškas, vos 30-ies, Kalumas (Paul Mescal) ir 11-metė Sofi atrodė lyg brolis ir sesuo. Retas, todėl itin brangus laikas kartu buvo pilnas saulėtos melancholijos, mažų nesklandumų, šilumos, smalsumo ir draugystės. Sofi ryškiai prisimena šias atostogas. Ji atkuria tėčio paveikslą, MiniDV juostelėse užfiksuotus įrašus jungdama su išgalvotais ir tikrais atsiminimais, ir bando suprasti žmogų, kurio galbūt nepažinojo. 

Rugsėjo 30 d. 14 val. – „Žmogus voras: į naują visatą“ (2018)

Radioaktyvus voras, įkandęs Piteriui Parkeriui, paverčia vaikiną superherojumi žmogumi voru. Tačiau tai įvyksta tik mūsų visatoje. O paralelinėje visatoje žmogus voras yra paprastas Bruklino vaikinukas Mailsas Moralesas. Visatos egzistuoja paraleliai ir jų gyventojai vieni apie kitus nežino, tačiau vieną dieną visatos susiliečia ir viskas pasikeičia. Superherojai susijungia, kad įveiktų multivisatai kilusią grėsmę.

Amžiaus cenzas N7.

Rugsėjo 18 d. – spalio 9 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyks Amerikos skaityklos komiksų renginių ciklas.

Programoje – penkios paskaitos, dvi filmų peržiūros ir Amerikos skaityklos komiksų edukacijos pristatymas. Filmai „Džokeris“ ir „Žmogus voras: į naują visatą“ yra šios programos dalis.

Abu programos filmus pristatys Tomas Mitkus – VILNIUS TECH Fundamentinių mokslų fakulteto Grafinių sistemų katedros lektorius; jis dėsto studentams animacijos pagrindus, yra publikavęs daugiau nei 20 mokslinių straipsnių animacijos, komiksų ir komunikacijos temomis.

Daugiau apie renginių ciklą ir apie Nacionalinės bibliotekos Amerikos skaityklą skaitykite čia.

Visų filmų peržiūros vyks Nacionalinės bibliotekos Konferencijų salėje (V a.). Filmai rodomi anglų kalba su lietuviškais subtitrais. „Žmogus voras: į naują visatą“ rodomas lietuvių kalba su angliškais subtitrais.