Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2023 m. rugsėjo 19 d.

„EBSCO Publishing“ duomenų bazės nuotoliniai mokymai rugsėjį ir spalį

Per mokymus susipažinsite su EBSCO duomenų bazės paslaugomis, daugiau sužinosite apie asmeninę paskyrą ir specialią EBSCO programėlę. Mokymai skirti studentams, mokslininkams, bibliotekų specialistams ir visiems, kurie domisi ir naudojasi duomenų bazėmis. Mokymai vyks anglų kalba per „Zoom“ platformą.

Siūlomos šios mokymų temos:

„EBSCO Mobile App in 30 minutes“. Vos per 30 minučių sužinosite, kaip veikia EBSCO mobilioji programėlė – kaip ją atsisiųsti, kaip prisijungti prie savo paskyros, kaip joje ieškoti reikiamų šaltinių ir juos skaityti tiesiog savo telefone arba planšetiniame kompiuteryje.

„How to save time with your personal MyEBSCO account?“ Praktinių mokymų dalyviai išmoks susikurti nemokamą paskyrą „EBSCOhost“ platformoje, sužinos, kaip efektyviai taupyti laiką naudojant daugybę platformos parinkčių, pavyzdžiui, pranešimų kūrimą, rezultatų ir paieškų išsaugojimą, rezultatų rūšiavimą į teminius aplankus.

„EBSCO databases available through the national license“. Mokymų sesijoje bus apžvelgtos institucijoms pagal nacionalinę licenciją prieinamos EBSCO duomenų bazės Latvijoje ir Lietuvoje. Šiuo metu vartotojai turi prieigą prie tarptautinės disertacijų duomenų bazės EBSCO Open Dissertations ir mokslinių duomenų bazių Academic Search Ultimate ir Business Source Ultimate, kurios yra vienos dažniausiai naudojamų mokslo šaltinių pasaulyje.

„Search, download and read – EBSCO e-books in 3 simple steps“. Praktinių mokymų dalyviai išmoks naudotis EBSCO elektroninėmis knygomis, atsisiųsti jas visas ir jų skyrius, naudotis „Adobe Digital Editions“ programa ir surasti elektronines knygas EBSCO mobiliojoje programėlėje.

„EBSCOhost tools that make your research more effective“. Susipažinsite su „EBSCOhost“ platformos funkcijomis: straipsnių išsaugojimu atskirame aplanke, paieškos rezultatų bendrinimu su kitais, paieškos istorijos naudojimu, duomenų išsaugojimus bibliografijos programose, įskaitant „Zotero“ ar „Mendeley“, straipsnių išsaugojimu „Google“ disko paskyroje.

Daugiau informacijos apie duomenų bazės EBSCO mokymus rasite oficialioje svetainėje. Joje taip pat rasite ankstesnių seminarų įrašus, kuriuos peržiūrėję daugiau sužinosite apie kitus naudingus duomenų bazės įrankius.

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos prenumeruojamose užsienio duomenų bazėse naršykite ir būdami ne bibliotekoje – prisijunkite per nuotolinę prieigą EZproxy su skaitytojo pažymėjimo numeriu. Atsivėrusiame lange duomenų bazių sąraše rinkitės: Duomenų bazė EBSCO Publishing, Duomenų bazė Academic Search Ultimate, Duomenų bazė Business Source Ultimate.

Visų Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamų duomenų bazių sąrašą rasite čia.