Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2023 m. rugsėjo 25 d.

Paroda „URBS: žmonės ir knygos“

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į parodą „URBS: žmonės ir knygos“ – į kelionę po Vilniaus spaudos istoriją. Vilnius matomas kaip svarbiausias knygų spaudos ir sklaidos centras Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje, formavęs miesto kultūrinį, religinį ir ekonominį gyvenimą. Parodoje atskleidžiami svarbiausi Vilniaus ankstyvųjų laikų spaudos įvykiai, išryškinant įdomesnius, reikšmingesnius atvejus ir taip leidžiant pažvelgti į įvairių laikotarpių spaudos užkulisius.

Knyga yra pagrindinė parodos veikėja. Aplink ją sukasi kūrėjai, leidėjai, prekiautojai, skaitytojai, savininkai ir saugotojai. Triukšmingoje Vilniaus miesto spaudos erdvėje vykęs aktyvus intelektinis gyvenimas skleidė daugialypio mąstymo idėjas, kuriančias turtingą kultūrinį tinklą už miesto ir šalies ribų. Net ir vis užklumpančių negandų akivaizdoje Vilnius išliko kultūrinės įvairovės ir jos sklaidos centras. 

Siekdami geriau pažinti Vilnių kaip kūrėjų ir knygų miestą, kviesime dalyvauti parodą lydinčiose istorikės dr. Redos Griškaitės, knygų restauratorės Ievos Rusteikaitės ir istorikės Agnės Suchodolskytės viešose paskaitose.

Suplanuokite savo apsilankymą ir pažinkite miestiečius ir jų knygas!

Parodos atidarymas vyks spalio 4 d., trečiadienį, 17.30 val. Nacionalinės bibliotekos III a. atrijuje. Renginys bus verčiamas į gestų kalbą.

Nacionalinės bibliotekos lankytojai ekspoziciją Parodų salėje (III a.) apžiūrėti galės iki 2024 m. sausio 9 d. bibliotekos darbo laiku.

Parodos rengėjai: dr. Milda Kvizikevičiūtė, dokt. Agnė Suchodolskytė, dr. Viktorija Vaitkevičiūtė, Rima Dirsytė, dr. Viktorija Kurienė, dr. Lara Lempertienė, Diana Norkūnienė, Gediminas Akstinas, Emilija Dobrovolskienė, Milda Dainovskytė, Dalia Cidzikaitė, Silvija Stankevičiūtė.

Organizatorė – Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

#Vilnius700

Trumpai apie parodą

Data
2023 m. spalio 4 d. – 2024 m. sausio 9 d.
Laikas
bibliotekos darbo laiku
Vieta
Parodų salė, III a.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Organizatorė
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
Partneriai ir rėmėjai
projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook