Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. balandžio 27 d.

Nacionalinės bibliotekos diena Plungės rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje

Balandžio 26 d. Plungės rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje vyko jau tradicinė – trečioji Nacionalinės bibliotekos diena.

Susitikime su Plungės bibliotekos ir mokyklų bibliotekų darbuotojais dalyvavo Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas, Informacijos išteklių departamento direktorė Jolita Steponaitienė ir šio departamento direktoriaus pavaduotoja Alma Masevičienė, taip pat Plungės meras Audrius Klišonis ir rajono savivaldybės Kultūros ir sporto skyriaus vedėja Vida Saukalienė.

Meras pasidžiaugė Nacionalinės bibliotekos ir Plungės bibliotekos bendradarbiavimu, bendromis iniciatyvomis, kultūrine veikla, pagalba įgyvendinant projektus.

R. Gudauskas savo pranešime supažindino su Nacionalinėje bibliotekoje vykstančiais pokyčiais, naujų vadybos modelių taikymu, iššūkiais, su kuriais biblioteka susiduria kurdama naujas paslaugas ir ruošdamasi persikelti į atnaujintą pagrindinį pastatą. Generalinis direktorius akcentavo kolektyvo, darbuotojų, jų kompetencijų svarbą bei vaidmenį užtikrinant procesų efektyvumą ir gerus rezultatus.

A. Masevičienė pristatė elektroninių knygų skolinimosi paslaugą ir pakvietė bibliotekų jaunuosius skaitytojus aktyviau ja naudotis.

J. Steponaitienė tesėjo dar pirmosios Nacionalinės bibliotekos dienos metu duotą pažadą pademonstruoti unikalų XVIII a. Radvilų giminės portretų albumą, priklausiusį Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro Stanislovo Narutavičiaus giminei, taip pat padovanojo Nacionalinės bibliotekos ir Lietuvių kalbos instituto parengto Jurgio Ambraziejaus Pabrėžos veikalo „Taislius augyminis“ faksimilinio leidinio trečiąjį tomą.

Plungės biblioteka susitikimo metu pirmą kartą pristatė projekto „Plungės išmanusis parkas“ rezultatus – virtualias ekskursijas po Plungės dvaro parką, jo florą bei fauną, architektūrinius akcentus.